Monica Macovei: Victor Ponta să dea și el examen, ca alți avocați

Data publicării:
4 MACOVEI - STANGA - TB INVERSATA

Europarlamentarul Monica Macovei spune că Victor Ponta nu mai poate rămâne avocat, dacă nu dă examen pentru admiterea în Barou. Ea s-a prezentat astăzi la Baroul București pentru a-și susține cererea privind excluderea fostului premier Victor Ponta din avocatură.

„Eu doresc aplicarea legii, nu am treabă cu personajul Ponta. Victor Ponta a intrat cu scutire de examen în Baroul București pentru că avea titlu de doctor. Titlul de doctor i-a fost retras de ministrul Educației, ca atare nu mai poate să rămână avocat. Să dea și el examen ca alți avocați”, a spus Monica Macovei.

La ieșirea de la Barou, europarlamentarul a spus că a avut o discuție „bazată pe argumente juridice” și că mulți dintre reprezentanții avocaților au fost de aceeași părere, dar că au fost și ații care văd altfel lucrurile.

„Nu sunt o majoritate”, a spus Monica Macovei.

Macovei a cerut decanului Baroului București excluderea lui Ponta din avocatură, deoarece acesta a dobândit calitatea de avocat fără examen, pentru că avea o diplomă de doctor în drept.

„Vă solicit excluderea imediată din Baroul București a domnului Victor Viorel Ponta, întrucât acesta a dobândit calitatea de avocat fără examen, ca titular al diplomei de doctor în drept. Titlul de doctor i-a fost retras de ministrul Educației, pe baza deciziei definitive că lucrarea a fost plagiată, astfel încât dl Ponta nu mai îndeplinește condițiile legale pentru a exercita profesia de avocat”, arăta europarlamentarul în solicitare.

Victor Ponta a fost audiat la Barou în urmă cu o săptămână, dar decizia a fost amânată pentru a-i permite și Monicăi Macovei să-și spună punctul de vedere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri