Motivarea condamnării în cazul lui Liviu Dragnea

Data actualizării: Data publicării:
dragnea

Liviu Dragnea primește motivarea în dosarul Referendumului, în care a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.

Documentul are peste 300 de pagini, în condițiile în care, pe lângă Liviu Dragnea, au mai fost judecate alte circa 70 de persoane.

Judecătorii motivează că este suficientă o pedeapsă cu suspendare, deoarece Liviu Dragnea nu are antecedente.

Magistrații explică și de ce au majorat pedeapsa de la un an la doi ani de închisoare cu suspendare. Atitudinea fostului secretar general al PSD, de negare a faptelor, pe tot parcursul procesului, este suficient pentru a dispune o pedeapsă mai mare.

Liviu Dragnea a primit sentința definitivă în aprilie 2016.

Preşedintele PSD a fost acuzat că, în vara lui 2012, înainte şi în timpul derulării referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte al României, a pus la punct un sistem menit să deturneze rezultatul votului, pentru a se întruni cvorumul necesar demiterii.

Împreună cu 74 de preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare, Liviu Dragnea a complotat pentru trucarea rezultatului de la referendumul din 2012. A ordonat liderilor PSD din ţară să scoată cât mai mulţi oameni la vot şi să îi pună să voteze pentru demiterea lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte, spun procurorii. Tot el ar fi pus la punct un sistem național prin care să ştie de câte voturi mai este nevoie pentru a-l debarca de la Cotroceni pe şeful statului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri