Motivarea instanței: Adrian Năstase a acţionat în stil mafiot

Data publicării:
Adrian Nastase iunie 2012 resizedbun -Mediafax Foto-Andreea Alexandru

 

Adrian Năstase i-ar fi pretins lui Ioan Păun să îi aducă din China diverse bunuri, pe care, ulterior, le-a folosit pentru renovarea şi utilarea locuinţei din strada Zambaccian a familiei Năstase. 

De asemena, magistraţii de la Instanţa Supremă mai arată în respectivul document, apărut la puţin peste şase luni de la momentul condamnării definitive a lui Adrian Năstase, că faptele pentru care a fost judecat şi condamnat definitiv fostul premier arată un model al corupţiei la cel mai înalt nivel din România. Judecătorii mai precizează că ceilalţi inculpaţi din acest dosar, este vorba de Dana Năstase, condamnată la închisoare cu suspendare, dar şi fostul şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii, Irina Jianu, au acţionat în aşa fel încât să acopere faptele penale care au fost săvârşite, potrivit deciziei Instanţei Supreme, de către Adrian Năstase.

Pentru acest motiv s-a decis condamnarea cu suspendare pentru Dana Năstase, dar şi condamnarea cu executare pentru Irina Jianu.

Recent, Curtea de Apel a hotărât că Adrian Năstase va executa în total, în cele două dosare în care a fost condamnat definitiv, Trofeul Calităţii şi Zambaccian, patru ani de închisoare cu un spor de şase luni.

Demersurile pentru eliberarea condiţionată a lui Adrian Năstase au început, fostul premier obţinând deja un aviz favorabil consultativ din partea comisiei de la Penitenciarul Jilava. Urmează ca dosarul fostului premier să ajungă în instanţă pentru ca judecătorul să decidă dacă admite sau nu această solicitare.    

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri