Motivarea instanţei în cazul directoarei bătăuşe

Data publicării:
ioana neagu-directoare flipper-gradinita abuz 10INQ Octav-1

Magistratul de drepturi și libertăți de la Judecătoria sectorului 5 a argumentat pe trei paliere decizia de a respinge cererea procurorilor de arestare preventivă a directoarei grădiniței și de a o plasa sub control judiciar pentru 60 de zile.

Un prim palier se referă la o misiune a procurorilor, spune magistratul, de a stabili care era rolul femeii în grădiniță, dacă era administrator sau dacă era angajată ca educatoare în cadrul societății. Un aspect esențial pentru construirea acuzării, consideră magistratul.

Judecătorul mai spune că nu s-a dovedit caracterul continuu al relelor tratamente aplicate minorilor. Din probele strânse până acum reiese că aceste agresiuni față de care se fac cercetări ar fi avut loc în aceeași zi, ceea ce ar reprezenta cazuri izolate, așa cum a susținut apărarea directoarei.

Un al treilea argument care l-a determinat pe magistrat să dispună o măsură mai blândă se referă la faptul că nu s-a dovedit până în acest moment al anchetei o altă cerință a infracțiunii pentru care s-a cerut arestarea preventivă, faptul că dezvoltarea fizică, psihică a copiilor ar fi fost pusă în pericol de tratamentele aplicate de directoare.

Această decizie a fost deja contestată și peste două zile Tribunalul București va decide dacă admite sau nu cererea procurorilor în acest dosar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri