Nicuşor Constantinescu câştigă procesul cu ANI privind incompatibilitatea sa din mandatul anterior

Data publicării:
nicusor constatinescu - 7263942-Mediafax Foto-Alexandru Raita

Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au admis în parte acţiunea formulată de Nicușor Constantinescu în contradictoriu cu Agenţia Naţională de Integritate şi au anulat raportul de evaluare întocmit de ANI, notează Mediafax.

În schimb, instanţa a respins ca neîntemeiată cererea privind obligarea ANI la plata de daune morale. Decizia dată de Curtea de Apel nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

Potrivit raportului întocmit de ANI, Nicuşor Constantinescu s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 iunie 2008 - 23 martie 2009, întrucât a deţinut, simultan, atât funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, cât şi calitatea de reprezentant al judeţului Constanţa în Adunarea Generală a Acţionarilor în cadrul SC RAJA SA Constanţa, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare.

Nicuşor Constantinescu se află la al treilea mandat consecutiv de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri