VIDEO. Nicușor Constantinescu, dosar nou la DNA

Data actualizării: Data publicării:
nicusor constantinescu-1

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost chemat vineri în faţa procurorilor DNA Constanţa. 

nicusor constantinescu pe scaunt cu rotile

ACTUALIZARE 14:00 Nicușor Constantinescu are un nou dosar, în care este acuzat de abuz în serviciu, potrivit unui comunicat al DNA.  Frauda în această cauză este de peste 11 milioane de lei.

Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța este acuzat că a dat bani unei firme agreate de el pentru cadastrul unor drumuri judeţene şi comunale din Constanţa. Unele lucrări s-au făcut, altele apăreau doar în acte.

În afară de Nicușor Constantinescu, DNA a început urmărirea penală  împotriva arhitectului de la Consiliul Județean, Titi Cenușă, și a lui Ioan Ichim, la data faptelor administrator al unei societăți comerciale.

„Suspecţii Constantinescu Nicușor-Daniel și Cenușă Titi au coordonat acţiunile astfel încât să fie atribuite, în mod preferențial, lucrările de cadastrare a drumurilor județene și comunale din județul Constanța către o societate controlată de omul de afaceri precum și cu fraudarea bugetului județului Constanța”, precizează DNA.

La sosirea în faţa sediului direcţiei anticorupţie din Constanţa, Constantinescu a susţinut că dosarul a venit din „răzbunare”. Iar după mai bine de două ore de audieri la sediul DNA din Constanţa, a ţinut să precizeze că este nevinovat şi că fără cadastrare nu puteau fi obţinuţi bani europeni pentru acele drumuri - prin urmare nu ar fi făcut nimic greşit.


 

ACTUALIZARE 11:10  Nicușor Constantinescu este acuzat de efectuarea unor plăți nelegale pentru cadastrarea drumurilor județene și comunale. Este un dosar mai vechi, din 2013, care a fost deschis de structura centrală a DNA, dar de care acum se ocupă procurorii de la Constanța.


 

Anchetatorii nu au anunţat nimic oficial până acum despre aceste audieri, dar Nicuşor Constantinescu are propria lui versiune. El a declarat că ar fi vorba despre un nou dosar care ar putea avea legătură cu „dorința de răzbunare” a procurorilor și cu hotărâri ale Consiliului Judeţean pe care „le-a dus la îndeplinire”.

În cazul în care ar fi vorba de un nou dosar pe numele lui Nicușor Constantinescu, ar fi al șaptelea.

Probabil că audierea de astăzi este o răzbunare a faptului că am făcut plângeri penale împotriva procurorilor DNA Constanţa şi a judecătorilor care au făcut abuz în serviciu, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă şi teroare... şi drept urmare a plângerilor mi s-a făcut un nou dosar penal, tot cu ducerea la îndeplinire a hotărârilor de Consiliu Judeţean”, a declarat Nicușor Constantinescu.

Nicușor Constantinescu are deja o condamnare definitivă, de cinci ani închisoare cu executare, în dosarul subfinanțării Centrului militar zonal, iar Curtea de Apel din București a pronunțat o condamnare cu 15 ani închisoare, fiind acuzat că a autorizat plăţi nelegale şi a prejudiciat Consiliul Județean cu peste 30 milioane de lei şi statul cu peste un milion de lei. Această decizie nu este irevocabilă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri