Noi acuzaţii în cazul lui Cristian Popescu Piedone

Data publicării:
piedone bun crop agerpres

ACTUALIZARE 17:00 Noi acuzaţii sunt aduse împotriva fostului primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, în dosarul Colectiv. Procurorii anticorupţie au extins urmărirea penală împotriva sa pentru încă o infracţiune de abuz în serviciu. Fostul edil a aflat noile acuzații direct de la procurorii anticorupţie. La ieșirea de la DNA, nu a făcut nicio declarație. „Sărbători fericite vă doresc!” s-a limitat să le spună jurnaliștilor fostul edil.

Cristian Popescu Piedone are un dosar penal pentru abuz în serviciu, după incendiul din clubul Colectiv, în care au murit 62 de oameni. În acest dosar, procurorii DNA au mai pus sub urmărire două angajate ale primăriei, pentru emiterea autorizaţiei pentru local fără avizul privind securitatea la incendiu. Fostul edil şi cele două angajate au fost arestaţi în 7 noiembrie, de Tribunalul Bucureşti, şi puşi în libertate în 11 noiembrie, de Curtea de Apel.


ACTUALIZARE 14.25. Cristian Popescu Piedone a fost citat, din nou, pentru vineri. El a fost înștiințat că s-a extins urmărirea penală asupra sa pentru noi fapte de abuz în serviciu în dosarul Colectiv. Piedone a cerut timp să studieze noile acuzații și a fost citat pentru vineri, când va fi audiat.


Este vorba despre noi indicii care i-au determinat pe procurorii DNA să ia decizia extinderii anchetei în privința fostului primar al sectorului 4. Este vorba despre probe strânse în ultima lună, de când Cristian Popescu Piedone a fost eliberat din arestul preventiv în urma unei decizii a instanței.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri