Noi audieri în dosarul de șantaj Antena Group – RCS & RDS

Data publicării:
RCS-RDS-firma-1

În faţa judecătorilor, directorul Antena 3, Mihai Gâdea, a susţinut tot timpul că nu ştia nimic despre acţiunile lui Sorin Alexandrescu.

Mihai Gadea, declaraţie în instanţă: „Eu am aflat despre acest promo cu ocazia reţinerii lui Sorin Alexandrescu şi nu am ştiut nimic în legătură cu acest subiect. În legătură cu difuzarea promo-ului pe Antena 3, arăt că între Antena 3 şi Antena SA este încheiat un contract care are ca obiect promovarea posturilor care aparţin acestei entităţi. Antena 3 preia spoturi care promovează posturile Antena Group şi invers... În ziua în care a fost difuzat spotul nu am avut timp să mă uit la televizor”.

În plus, spune Mihai Gadea, Antena Group condusă de Sorin Alexandrescu nu avea juridic nicio legătură cu Antena 3, societatea condusă de el. Însă, pe acest post de televiziune a rulat zile în şir un spot media care anunţa dezvăluirea unor presupuse fapte de corupţie în care ar fi fost implicată compania de cablu.

În faţa judecătorilor au ajuns şi membri din Consiliul de Administraţie al RCS & RDS. Aceştia le-au povestit magistratilor cum au aflat despre ameninţările lui Sorin Alexandrescu la adresa lui Ioan Bendei.

Declaraţie membru în Consiliul de Administraţie RCS & RDS: "După întâlnire, Ioan Bendei părea speriat. Mi-a spus că Alexandrescu i-a zis de o șpagă pe care ar fi luat-o de la Mitică Dragomir şi că dacă ar da publicității acele informaţii nu ar mai sta la masă şi eventual ar fi arestat. Mi-a spus că Alexandrescu i-a zis că dacă acceptă condițiile lui, adică 0,6 per abonat, nu ar mai da nicio informație şi cele două companii ar rămâne prietene".

În acelaşi dosar este judecat şi fostul senator Dan Voiculescu pentru complicitate la santaj. El ar fi fost cel care, spun anchetatorii, ar fi orchestrat întregul scenariu .

„VOICULESCU DAN: Tu cu aia cu RCS-ul i-ai dat drumul, că eu credeam că pentru aia te-a sunat.

ALEXANDRESCU GEORGE SORIN: Nu, nu, nu, nu, nu, nu! Aia e dată drumul, aia e pe circuit.

VOICULESCU DAN: O.k.! Bravo!

ALEXANDRESCU GEORGE SORIN: Da.

VOICULESCU DAN: Bine, SORINE! Bine.

ALEXANDRESCU GEORGE SORIN: Bine, domn' profesor!" - rechizitoriul DNAâ

Dan Voiculescu, condamnat la 10 de închisoare în dosarul ICA a făcut o cerere specială să nu apară în faţa judecătorilor pentru a fi audiat în acest proces.

INTERCEPTĂRI. Dan Voiculescu dicta politica editorială a trustului Intact, spun procurorii

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri