Noi audieri în dosarul lui Iulian Herţanu, cumnatul premierului

Data publicării:
iulian-hertanu

  

Deputatul Vlad Cosma şi tatăl său, Mircea Cosma, au ajuns împreună la DNA - Serviciul Teritorial Ploieşti şi au intrat în sediu fără să facă declaraţii.

Cei doi au stat în sediul DNA aproximativ 20 de minute, iar, la ieşire, Mircea Cosma a afirmat că procurorii au prelungit măsura controlului judiciar pentru el şi fiul său în dosarul lui Iulian Herţanu, anunţă Mediafax. În continuare, pe perioada măsurii preventive, Mircea Cosma nu are voie să îşi exercite funcţia de preşedinte al CJ Prahova. Întrebat dacă în aceste condiţii riscă să îşi piardă mandatul de preşedinte al CJ Prahova, el a răspuns că mandatul său va înceta în vara anului viitor.

Mircea Cosma a mai spus că în această perioadă scrie cărţi, el fiind şi membru al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova.

Fiul lui Mircea Cosma, deputatul Vlad Cosma, nu a făcut nicio declaraţie.

Cei doi sunt acuzaţi de sprijinire a unui grup infracţional în dosarul premierului Victor Ponta.

La DNA Ploieşti, a ajuns şi deputatul Sebastian Ghiță, pentru a i se aduce la cunoştinţă prelungirea controlului judiciar, în acelaşi dosar.

Şeful CJ Prahova, Mircea Cosma, şi deputaţii Vlad Cosma şi Sebastian Ghiţă se află sub control judiciar de 120 de zile în dosarul în care DNA Ploieşti anchetează modul de derulare a contractului pe fonduri europene pentru extinderea lucrărilor de canalizare din oraşul Comarnic.

În 18 februarie, Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a fost arestat preventiv, alături de omul de afaceri Vladimir Ciorbă, în dosarul vizând fraudarea de fonduri europene pentru lucrări de canalizare la Comarnic, executate de firma sa, SC Grossman Engineering Group.

În 23 aprilie, Iulian Herţanu a fost plasat în arest la domicliu, în urma unei decizii a instanţei supreme.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri