Noi expertize în cazul accidentului din Apuseni

Data actualizării: Data publicării:
accident apuseni

Procurorii de la secţia militară a Parchetului General cer noi expertize pentru a afla condiţiile în care a avut loc tragedia aviatică din munţii Apuseni de acum doi ani şi jumătate.

 

Anchetatorii vor să afle cum şi când s-a rupt antena transmiţătorului montat pe avion şi care ar fi putut duce la identificare mai rapidă a epavei avionului medical.

Experţii independeţi care au analizat fiecare detaliu al prăbuşirii avionului medical au descopert că antena trasmiţătorului era ruptă dinainte, nu a fost găsită la locul accidentului. În urma tragediei, pilotul Adrian Iovan şi studenta Aura Ion şi-au pierdut viaţa. Copilotul şi patru medici aflaţi la bord au supravieţuit.

Aeonava a fost intificată de un pădurar la aproape şase ore de la prăbuşire.

În 20 ianuarie 2014, o aeronavă de tip BN2, în care se afla echipaj medical, a aterizat forţat într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 metri altitudine, în Munţii Apuseni, la graniţa dintre Cluj şi Alba.

La bord se aflau patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor -, studenta Aurelia Ion de 23 de ani şi doi membri ai echipajului de zbor - pilotul Adrian Iovan şi copilotul Răzvan Petrescu.

Studenta Aurelia Ion şi pilotul Adrian Iovan au decedat, ceilalţi pasageri fiind răniţi.

Echipajul medical trebuia să ajungă la Oradea pentru o prelevare de organe. Epava avionului şi victimele au fost găsite de localnici, după o căutare de aproximativ cinci ore. Din declaraţiile medicului Radu Zamfir, aeronava a intrat în ceaţă, a pierdut înălţime şi a pierdut un motor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri