Noi informații în dosarul traficului cu ovule de la Timișoara: Angajaţii plănuiau să şteargă probele

Data publicării:
spital athena timisoara

Anchetatorii susțin că angajații erau conștienți că încalcă legea, tocmai de aceea, acum aproximativ jumătate de an, când la spital au mai avut loc percheziții ale procurorilor DIICOT, inculpații ar fi încercat să elimine anumite probe ce ar fi putut să scoată la iveală traficul de ovule.

Discuţie între două angajate, potrivit adevarul.ro: „Asta voiam să te întreb pentru că încercăm să ştergem tot. Nu vom mai găsi aceste femei în computer şi în sistem niciunde".

În ceea ce privește femeile de etnie romă, acestea erau racolate de medici prin intermediul șefilor de clanuri din oraș. O parte din materialul genetic preluate de la femeile de etnie romă era folosit în spital în beneficiul unor cupluri care nu puteau să facă copii. O altă parte din materialul genetic preluat de la aceste femei era scos ilegal din țară.

De asemenea, în același dosar al traficului de ovule de la clinica Athena din Timișoara, anchetatorii au spus la începutul acestei luni că medicii le făceau femeilor mai multe recoltări şi le plăteau pentru una singură. Ei le spuneau că, la prima intervenţie, au recoltat mai puţin decât aveau nevoie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri