Noi interceptări în dosarul Duicu. Cum cerea baronul PSD sprijinul jurnaliștilor

Data publicării:
Adrian Duicu cj mehedinti-Mediafax Foto-Gigi Ciuncanu

FOTO:MEDIAFAX

29 iunie 2013. Adrian Duicu sună un ziarist local din Turnu Severin care lucra şi pentru televiziunile centrale. Baronul PSD îi cere să contacteze un reprezentant al MAI aflat în control, pentru o anchetă care îl viza pe Ştefan Ponea, şeful Poliţiei din Mehedinţi. În anchetă apare şi numele lui Mihai Stănişoară, deputat de Mehedinţi.

„Adrian Duicu: Notează un număr de telefon urgent! Bebereche se numeşte.

Mihai Bădescu: Da.

Adrian Duicu: Îl suni acuma, în secunda asta! Este adjunctul Corpului de Control de la ministru' de Interne.

Mihai Bădescu: Da?

Adrian Duicu: Îi spui: Uite aşa, aşa, ştiu că aţi venit în control. Domnu' Stănişoară se plânge pe la Bucureşti, pe la ministru, de chestia că l-au oprit ăştia băut. Vi se pare corect dacă sunt băuţi ăia să fie luaţi în control sau nu? Îi spui că eşti de la...(...).

Mihai Bădescu: Bine, domn' preşedinte”.

(sursa: Hotnews)

Stenogramele arată că la doar cinci minute după această conversaţie, junalistul îl sună înapoi pe Adrian Duicu să-i spună cum a rezolvat problema.

„Mihai Bădescu: Cu stimă! L-am sunat.

Adrian Duicu: Aşa?

Mihai Bădescu: Şi n-a vrut să-mi recunoască... Mă rog, l-am întrebat eu: Domne', cum e posibil? Veniţi astăzi de la Bucureşti pentru anchetă? Poliţiştii ăia nu-s vinovaţi cu nimic! Nu! Că sunt nişte verificări de rutină... Dom'ne, eu am informaţii că aţi venit la Mehedinţi ca să anchetaţi nişte poliţişti care au oprit în trafic nişte membri PNL!

Adrian Duicu: Îhî.

Mihai Bădescu: Deci, cam asta a fost discuţia. Nu. Nu... Aş vrea o declaraţie de presă în sensu' ăsta. Nu pot să vă dau nicio declaraţie de presă, pentru mai multe detalii, luaţi legătura cu purtătorul de cuvânt al ministerului. Eu sper să-i fi speriat un pic intervenţia presei.”

(sursa: Hotnews)

Imediat după, baronul PSD îl contactează pe jurnalistul Adrian Bidilici, care, potrivit presei locale, era directorul unei televiziuni locale coordonate de Adrian Duicu. Şeful CJ Mehedinţi îi cere să intervină pentru aceeaşi problemă.

„Adrian Duicu: Ia scrie un număr de telefon... Bebereiche se numeşte.

Adrian Bidilici: Bebereiche.

Adrian Duicu: Îi spui că eşti de la... şo îl suni pentru faptul că... ai auzit că au venit acolo în control pentru faptul că Mitu şi Stănişoară... aştia au fost beţi la volan şi Stănişoară a reclamat pe la Bucureşti... s-a lăudat peste tot, că vine să-l schimbe pe Ponea (Ştefan Ponea, şeful IPJ Mehedinţi) pentru treaba asta. Şi ai fost foarte curios să vezi dacă lucrurile se întâmplă aşa. Spui că a fost la ministru ieri. Avem informaţia clară că a fost la ministru ieri. Da? La ministru' de Interne. Şi aţi venit la comanda politică aici să executaţi oamenii pentru faptu' că... Spui: Colegi din poliţie sunt speriaţi de faptu' că nu vor să facă...

Adrian Bidilici: Am înţeles”.

(sursa: Hotnews)

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Mehedinţi se află deja în arest preventiv, iar anchetatorii caută probe pentru a-l trimite în judecată.

Pe de altă parte, jurnalistul Andrei Bădin, de la postul de televiziune B1, este urmărit penal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Anchetatorii susţin că Andrei Bădin ar fi cerut 5.000 de lei pentru a nu continua o campanie de denigrare a ministrului Mediului, Rovana Plumb. Jurnalistul a fost denunţat la parchet de Adrian Duicu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri