Nou termen în dosarul ICA: 4 august. Avocații lui Dan Voiculescu cer shimbarea încadrării juridice

Data publicării:
dan voiculescu conferinta - captura

După ora 21.00, mai erau de audiat încă doi inculpați din acest dosar, astfel că judecătorul a decis că este nevoie de un nou termen de judecată. A fost decisă data de 4 august deoarece magistrații din completul de judecată urmează să intre în concediu de odihnă.

În 4 august, începând cu ora 11, cei doi inculpați care nu au fost încă audiați vor da declarații în fața instanței. Se vor discuta de asemenea și eventuale noi probe pe care le solicită avocații și o cerere de schimbare a încadrării juridice pe care au cerut-o avocații lui Dan Voiculescu – din infracțiunea de spălare de bani într-o altă infracțiune economică, tăinuire, pedepsită mai puțin aspru.

Modificarea ar presupune trecerea de la o pedeapsă maximă de 12 ani de închisoare la o simplă amendă penală. 

„Cum s-a descris fapta materială, cum s-a schimbat configurația infracțiunii de tăinuire în noul cod penal nu se mai mai justifică o asemenea încadrare, se încadrează în articolul 70, dar vom vedea cum va soluționa instanța”, a spus avocatul lui Dan Voiculescu, Gheorghiță Mateuț.

Acesta a vorbit și de cererea de strămutare a dosarului, depusă săptămâna trecută.

„Astfel, cum se știe, în ac caz sunt implicați într-o măsură mai mare toți judecătorii, din moment ce desemnarea acestui complet de judecată s-a realizat într-o modalitate atipică, dupa aprecierea mea cu încălcare flagrantă a principiului distribuirii dosarelor aleatorie, printr-o hotărâre a Curții de Apel, dată la momentul la care judecătorii din complet nu funcționau la Curtea de Apel, aceștia fiind promovați doar cu data de 1 iulie”, a spus el.  

Dan Voiculescu a fost audiat astăzi  la Curtea de Apel. De asemenea, timp de alte câteva ore, au fost audiați și martori și alți inculplați în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare.

Declar în acest dosar că nu sunt probe care să mă acuze. Am constatat cu stupoare că procurorul de caz intimida martorii, spunându-le că Voiculescu este cel care trebuie găsit vinovat... declar că în acest dosar au dispărut 40 de volume din dosarele de urmărire penală”, a spus Dan Voiculescu în fața judecătorilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri