Nouă procese în instanţă, astăzi, împotriva confiscării decise în dosarul lui Dan Voiculescu 

Data publicării:
Dan Voiculescu la DNA-Mediafax Foto-Andreea Alexandru

 

Toate aceste procese se referă la aspectele civile ale dosarului lui Dan Voiculescu.

Dintre cele nouă procese, şase se judecă la Curtea de Apel Bucureşti, iar trei la Tribunalul Capitalei.

Acestea nu sunt singurele deschise de familia lui Dan Voiculescu. Alte cinci au avut termen săptămâna trecută. Dintre acestea, două au fost pierdute, două au fost mutate la alte instanţe, iar una dintre acţiuni a fost retrasă.

Dosarele au fost deschise în condiţiile în care, la sfârşitul săptămânii trecute, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a început procedurile de confiscare a terenurilor şi clădirilor Grivco şi Antena

ANAF urmează să primească motivarea deciziei de atunci, motivare care nu a fost încă redactată.

DAN VOICULESCU A FOST CONDAMNAT de Curtea de Apel Bucureşti, definitiv şi irevocabil, la 10 ani de închisoare, pedeapsa maximă prevăzută de lege, cerută, de altfel de procurori, în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare.

La capătul unui proces care ţinut aproape șase ani şi în care presa a numărat nu mai puţin de 47 de amânări, judecătorii au dispus şi recuperarea integrală a prejudiciului din acest caz: 60 de milioane de euro. Ceea ce înseamnă, între altele, că vor fi confiscate mai multe imobile şi terenuri, printre care şi sediul grupului de firme GRIVCO, precum şi clădirile în care funcţionează posturile Antena 1 şi Antena 3. Acestea din urmă se vor dovedi totuşi destul de greu de preluat de statul român. Potrivit unor informaţii apărute chiar vineri, respectivele clădiri au fost vândute în urmă cu puţin timp de către grupul GRIVCO către către o altă firmă a familiei Voiculescu: INTACT.

Confiscările dispuse în dosarul ICA

Statul va intra în posesia mai multor imobile şi terenuri care până astăzi au aparţinut celor 12 condamnaţi din dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare. Instanţa a dispus confiscarea lor, Direcţia Naţională Anticorupţie se va ocupa de procedură, iar ANAF le va valorifica.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri