Numele fostului ministru Eugen Teodorovici, în dosarul lui Mădălin Voicu și Nicolae Păun 

Data publicării:
teodorovici

 

Foto: Agerpres

Mădălin Voicu spune că interceptările din dosar sunt „banale”". Printre convorbirile sale s-ar afla şi una cu fostul ministru al Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Foarte frumoase, stereo cred că sunt, interceptări ciudate. Probabil că intervențiile mele erau legate de un telefon dat lui Teodorovici, rugând să-l primească pe Păun, nu mergând eu acolo. N-am făcut intervenții, n-am băgat pile”, spune Mădălin Voicu, deputat PSD.

Mădălin Voicu susţine că nu ştie ce au discutat Nicolae Păun şi Eugen Teodorovici.

Deputatul PSD şi-a studiat dosarul câteva ore, după care şi-a lăsat avocaţii să afle care sunt argumentele DNA.

„Eu din cauza unor lucruri pe care le-am gâandit sau le-am spus trebuie să plătesc oalele sparte ale altora”, a spus el.

Şi Nicolae Păun a mers la Comisia Juridică să-şi studieze dosarul. A evitat însă presa.

Deputaţii Nicolae Păun şi Mădălin Voicu sunt acuzaţi de trafic de influenţă, deturnare de fonduri europene şi spălare de bani. DNA cere Camerei Deputaţilor aviz pentru reţinerea şi eventuala lor arestare, iar dosarul trimis de procurori la Parlament are 19 volume şi peste 4.800 de pagini. Comisia Juridică are termen până luni să prezinte plenului un raport.


Deputatul Mădălin Voicu a ajuns la Comisia Juridică însoțit de avocatul său, iar pe parcursul zilei de astăzi ar trebui sa ajungă și deputatul Nicolae Paun împreună cu avocații săi. Până la ora 14:00 pot sta să studieze dosarul, un dosar de 19 volume ce însumează aproximativ 5000 de pagini. Cei doi au la dispoziție trei zile pentru a studia acuzațiile aduse de procurori.

Urmează ca vineri, la ora prânzului, să se organizeze deja ședința Comisiei Juridice pentru raportul pe care plenul îl așteaptă din partea deputaților juriști. La începutul săptămânii viitoare, cel mai probabil, deputații vor lua o decizie finală cu privire la cererea procurorilor de ridicare a imunității celor doi deputați.

O astfel de decizie se ia în plenul reunit al Camerei Deputaților, cu majoritatea deputaților prezenți.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri