Numele lui Sorin Oprescu, invocat în dosarul lui Solomon Wigler

Data publicării:
Solomon Wigler 5

Omul de afaceri care l-a denunţat pe consilierul primarului general Sorin Oprescu le-a spus procurorilor că Solomon Wigler a invocat, în cazul uneia dintre intervenţii, chiar numele şefului său.

„La o zi sau două după semnarea procesului-verbal de recepţie am remis lui Wigler Solomon suma de 25.000 euro, în biroul său. (Acesta) m-a lăsat să înţeleg că a intervenit la primarul Sorin Oprescu în vederea obţinerii autorizaţiei speciale. Mai exact, inculpatul mi-a spus că pentru eliberarea autorizației mai sus amintite a intervenit la primarul general al Capitalei, Oprescu Sorin”, se arată în rechizitoriu.

Fostul consilier al primarului general a confirmat şi el informaţia.

„În toamna anului 2013, nu-mi aduc aminte cu exactitate ziua sau luna, l-am informat pe primarul general al Capitalei cu privire la această lucrare (sens giratoriu, n.r.). Ulterior acestei discuții (...) a fost deblocată situația și a fost eliberată autorizația de construire”, potrivit declaraţiei date de Solomon Wigler.

Consilierul a precizat însă că n-a cerut niciun ban pentru a grăbi aprobarea construcţiei, care ar fi uşurat accesul în parcarea unor hypermarket-uri. A recunoscut însă că a primit cei 25.000 de euro, pe care i-a considerat "o atenţie". Solomon Wigler va fi judecat de magistraţii Tribunalului Bucureşti.

El a fost arestat la sfârşitul lunii mai şi este acuzat de comiterea a patru infracţiuni de trafic de influenţă. Consilierul lui Sorin Oprescu a fost prins în flagrant când primea 25.000 de euro mită. În total, bărbatul ar fi primit, pentru mai multe intervenţii, peste 200.000 de euro.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri