O grupare de hoţi a spart de şapte ori aceeaşi casă într-un singur an

Data publicării:
Vila

Hoţii au fost lăsaţi în libertate, pentru că judecătorii au hotarat să aplice, în cazul lor, controlul judiciar, o măsură prevăzută de Noul Cod Penal. Poliţiştii au refăcut filmul spargerilor, în încercarea de a recupera lucrurile furate.

Un bărbat şi cinci complici ai săi au intrat într-o locuinţă situată în localitatea Vlădiceasca, pe malul lacului Snagov, de şapte ori într-un singur an. Hoţii ştiau că proprietarii nu au mai trecut de multă vreme pe la vilă, aşa că s-au făcut stăpâni pe imobil.

Au scos toată mobila, bucată cu bucată, pe fereastră. Scaune, mese, dulapuri şi paturi. Majoritatea erau corpuri de mobilă foarte scumpe, din lemn masiv. Când a intrat în casă, după mai bine de un an în care nu trecuse pe la imobil, proprietara nu a mai găsit nimic.

Nici măcar chiuveta şi vasul de toaletă nu au rămas în urma hoţilor. Pe toate le-au transportat cu barca.

Întreaga captură a fost vândută pe sume de nimic unor familii din satele învecinate. Poliţiştii au găsit o mare parte din bunuri.

Niciunul din cei şase hoţi care au golit locuinţa nu este la primul furt. Toţi au făcut închisoare, iar unul dintre ei a adunat 20 de ani după gratii în total. Ei şi-au recunoscut o parte din fapte, dar magistraţii au respins propunerea de arestare şi au decis că pot fi cercetaţi sub control judiciar.

„Este o măsură pe care a instituit-o judecatoria Buftea. Noi am facut partea noastră de urmarire penală cu parchetul, din punct de vedere al poliţie s-au luat măsurile necesare”, spune Gabriela Baicu, şeful Poliţie Snagov.

Locuinţa prădată nu avea montate camere de supraveghe şi nici sisteme de alarmă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri