O nouă cerere de strămutare în dosarul ICA

Data publicării:
dosare instanta crop mediafax-2

Cererea a fost depusă la instanţa supremă, care trebuie să decidă dacă mută procesul de la Curtea de Apel Bucureşti – unde se judecă în prezent – la o instanţă similară în grad.  

Sorin Pantiş susţine că asupra cazului este o presiune mediatică excesivă. În cerere el face referire la faptul că, la o simplă căutare pe internet legatd e acest dosar ar fi obţinut peste două milioane de rezultate şi numeroase articole de presă.

El a mai susţinut că instanţa nu ar fi corectă şi că magistraţii ar fi respins nejustificat mai multe cereri ale apărării.

În dosarul ICA, Dan Voiculescu este acuzat că a prejudiciat statul cu peste 60 de milioane de euro în Dosarul Institutului de Cercetări Alimentare.

Concret, Dan Voiculescu este acuzat de procurorii DNA că ar fi cumpărat, cu doar puţin peste 100.000 de euro, mai bine de trei hectare şi jumătate de teren care aparţineau Institutului de Cercetari Alimentare. Preţul plătit de societatea lui Dan Voiculescu, spun procurorii DNA, ar fi fost de 75 de ori mai mic decât cel real.

Tribunalul Capitalei, prima instanţă, l-a condamnat la cinci ani de închisoarepentru spălare de bani. Aceeaşi instanţă a respins şi o primă tentativă de anulare a privatizării ICA.

În acelaşi dosar a fost condamnat şi Gheorghe Mencinicopschi, la şase ani de închisoare cu executare, precum şi fostul ministru Sorin Pantiş.

În cauză a mai fost depusă solicitare de strămutare, care a fost respinsă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri