O nouă propunere de lege a graţierii. „Sunt persoane care au ajuns în puşcărie accidental”, spune inițiatorul 

Data publicării:
nicolae paun

Recent, deputaţii au respins definitiv proiectul de lege iniţat de Nicolae Păun şi Mădălin Voicu, care propunea graţierea celor cu pedepse de până la 7 ani şi amnistierea unor infracţiuni de până la 6 ani.

Nicolae Păun este la a treia tentativă de a trece o lege de graţiere prin Parlament. A depus alte două proiecte, în 2012 şi 2013. Cea de acum doi ani a fost clasată de Senat. La comisiile din Senat există şi o propunere a senatorului PC, Cristiana Anghel, care vizează graţierea unor pedepse de până la 2 ani de închisoare. În viziunea Cristianei Anghel, nu ar beneficia de clemenţă cei care au săvârşit fapte de omor, viol sau pedofilii.

Este vorba de un nou proiect de lege care vizează graţierea colectivă. Sunt foarte multe persoane care au ajuns în puşcărie accidental. Nu ştiu, poate că s-a întâmplat ceva, au furat, eu ştiu, un telefon, eu ştiu ce au mai furat pe acolo. Dar nu cred că reprezintă un mare pericol. Acum, pentru că lucrurile s-au limpezit oarecum, au trecut alegerile prezidenţiale, putem să ne întoarcem la esenţă şi să discutăm calm, lucid, dacă sistemul penitenciar din România poate fi modernizat”, a declarat Nicolae Păun, deputat al minorităţilor naţionale. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri