Oana Niculescu Mizil, condamnată la un an de închisoare

Data actualizării: Data publicării:
Oana Niculescu-Mizil depune jurmamantul de onoare Camera Depuatilor-Mediafax Foto-Bogdan Maran

Fostul deputat PSD Oana Niculescu Mizil a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese. Decizia a fost luată de completul de cinci judecători de la Înalta Curte și este irevocabilă.

Este o pedeapsă redusă față de cea pronunțată în primă instanță, care o condamnase pe Oana Mizil la trei ani închisoare cu suspendare sub supraveghere.

Acuzațiile de conflict de interese se referă la faptul că în cadrul primului mandat de deputat pe care l-a avut, în legislatura 2008-2012, Oana Niculescu Mizil și-a angajat mama la cabinetul său parlamentar din București. Indemnizațiile au fost încasate timp de doi ani și patru luni.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat conflictul de interese şi a adus probe din care reieșea că, în perioada mai 2009 - septembrie 2011, mama Oanei Niculescu Mizil a încasat peste 65 de mii de lei din banii Parlamentului.

Imediat după sesizarea ANI, Oana Niculescu Mizil şi-a concediat mama.

Procesul a început în 2013.

Oana Niculescu Mizil a mărturisit de ce şi-a angajat mama:

Ştiţi foarte bine, colegiul 20 era un colegiu foarte greu, zona Ferentari, nimeni, de altfel, nu a vrut să vină alături de mine în acea campanie, decât câţiva tineri şi mama mea. Ea ştia foarte bine problemele din zonă, stătea de dimineaţă până seara la sediul de campanie al meu din colegiul 20, care era pe Calea Ferentari. Ea primea toate problemele sociale şi seara îmi relata acasă.  Nu am avut intenţia de a scoate bani de acolo şi a-i duce acasă”, a declarat fostul deputat, luni, după sentința definitivă a instanței supreme.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri