Omul care a cumpărat perne pentru CFR cu 48 milioane lei rămâne în închisoare

Data publicării:
NzI2N2I1MTQyYzhjYzgxNjc1NDVhMWYzNjQ4OA==.thumb

Fostul şef al CFR Mihai Necolaiciuc rămâne în închisoare. Tribunalul Constanţa i-a respins contestaţia, decizia fiind definitivă.

Fostul şef al CFR Mihai Necolaiciuc, condamnat la opt ani de închisoare, pentru abuz în serviciu, rămâne în penitenciar după ce Tribunalul Constanţa a respins luni, contestaţia formulată de către acesta la decizia din urmă cu mai bine de două luni a Judecătoriei Medgidia, prin care instanţa i-a respins cererea de liberare condiţionată, decizia magistraţilor fiind definitivă, potrivit News.ro. Tribunalul Constanţa a admis însă cererea lui Necolaiciuc de sesizare a Curţii Constituţionale în cazul unor prevederi din Legea nr.254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal.

Tribunalul Constanţa a decis respingerea, ca nefondată, a contestaţiei lui Mihai Necolaiciuc împotriva deciziei luate în 11 aprilie, de Judecătoria Medgidia, prin care i-a fost respinsă cererea de liberare condiţionată.

Decizia instanţei este definitivă, iar Mihai Necolaiciuc va rămâne în penitenciar.

Tribunalul Constanţa a admis însă cererea lui Necolaiciuc de sesizare a Curţii Constituţionale.

“Dispune sesizarea Curţii Constituţionale în vederea soluţionării excepţiilor de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.587 alin.2 Cod procedură penală şi art.587 alin.1 şi alin.2 teza I Cod procedură penală în referire la art.97 alin.1, 2, 3, 6, 10, 11 şi 13 din Legea nr.254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal”, a decis Tribunalul Constanţa.

Acuze. Mihai Necolaiciuc a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție în mai multe dosare, fiind acuzat că a efectuat ilegal cheltuieli cu titlu de investiții la prețuri supraevaluate, prejudiciind CFR cu circa 100 de milioane de euro. Se bănuiește că suma totală cu care ar fi prejudiciat statul ar fi mult mai mare, alte dosare fiind încă pe masa procurorilor. A fost numit la conducerea CFR în anul 2000, de către ministrul transporturilor de atunci, Anca Boagiu. Ulterior însă a dezvoltat o relație apropiată cu fostul ministru al Transporturilor, Miron Mitrea.

În cazul amenajării și dotării Complexului „Astoria” de la Snagov, umflând prețurile produselor și echipamentelor achiziționate de Necolaiciuc prin firmele lui Bucșaru, valoarea construcțiilor și amenajărilor de la Complexul Astoria din Snagov a ajuns la circa 20 de milioane de euro . Un sac de ciment a costat 3,6 milioane lei, față de prețul mediu de 150.000 de lei . Un metru pătrat de mochetă sintetică a costat peste 6 milioane de lei, în timp ce în magazin acesta se vindea cu până la 800.000 de lei . De asemenea, Necolaiciuc emitea ordine către diferite subunități CFR din țară să recepționeze produse care nu fuseseră solicitate de nimeni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri