Omul de afaceri Cătălin Chelu, de negăsit după condamnare. El a fost dat în urmărire naţională

Data publicării:
catalin chelu mediafax 1

Poliţiştii gălăţeni l-au dat în urmărire naţională după ce, după decizia luată luni de instanţa Curţii de Apel Bucureşti, nu l-au găsit nici acasă, nici la alte adrese unde se ştia că ar putea fi.

El va fi căutat la nivel naţional, pentru a fi pusă în executare hotărârea judecătorească.

Datele lui au fost transmise către toate inspectoratele de poliţie judeţene din ţară.

Dacă poliţiştii vor ajunge la concluzia că omul de afaceri nu mai este în ţară, vor fi demarate procedurile pentru ca el să fie dat în urmărire internaţională.

În acest dosar, trimis instanţei în decembrie 2010, Cătălin Chelu a fost acuzat de dare de mită şi cumpărare de influenţă, iar Niţache Ştefan Badea, Cristi Antonel Bunu şi Gabriel Constantinescu, apropiaţi ai omului de afaceri gălăţean, de complicitate la dare de mită.

Cătălin Chelu a fost acuzat că, din august şi până în 12 noiembrie 2010, i-a promis chestorului şef Dan Valentin Fătuloiu suma de un milion de euro. În schimbul banilor, Fătuloiu - care, potrivit procurorilor DNA, a fost denunţător în acest dosar - trebuia ca, în calitatea sa de secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, să "îndeplinească acte contrare îndatoririlor de serviciu, respectiv să stopeze prelucrarea în sistem integrat a informaţiilor din dosarele penale având ca obiect infracţiuni comise de către Chelu Cătălin Constantin şi persoanele apropiate acestuia".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri