Oprea despre cazul Gigină: „Mi se pare din domeniul fantasticului”

Data publicării:
gabriel oprea

Gabriel Oprea a fost astăzi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Este vorba despre ancheta în care mai sunt cercetaţi şi ofiţeri ai Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă. Aceştia ar fi deturnat o parte din fonduri pentru a cumpăra o maşină blindată destinată transportului fostului ministrului de interne.

M-am prezentat astăzi în dosarul în care a fost achiziționată o mașină pentru MAI, pentru Departamentul de Informații și Protecție Internă, un document legal pe care am pus o singură rezoluție, măsuri legale. Nu am stabilit eu nici prețul, nici marca, în contextul în care în mandatul meu s-au achiziționat peste 5 mii de mașini care erau necesare celor de la MAI. Am plecat de la minister, iar mașina este în garajul MAI. Nu am luat-o acasă”, a declarat Gabriel Oprea la ieșirea de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

În legătură cu decesul poliţistului Bogdan Gigină, Gabriel Oprea a spus că răspunsul la întrebările jurnaliştilor poate fi doar răspunsul unui om normal: „Mi se pare de domeniul fantasticului. Eram în timpul serviciului, eram în mașina de serviciu, este documentat secundă cu secundă că veneam de la o instituție pe linia de securitate a statului român, era în jur de ora 19 și ceva, mă deplasam spre domiciliu. Mașina în care mă aflam cu aghiontantul și șoferul în urma documentării procurorilor, mașina avea viteză legală. Mașina din față, antemergătorul, avea viteză legală. Din păcate motociclistul, colegul nostru aflat la câteva sute de metri s-a lovit și a căzut în acea groapă. Dispozitivul de protecție care exista încă din anii 2000 și de care au beneficiat toți miniștri, este stabilit de poliția rutieră.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri