Opt ore de audieri în dosarul Antena Group - RCS & RDS

Data publicării:
sorin alexandrescu 5844566-Mediafax Foto-Liviu Adascalitei


Sorin Alexandrescu, directorul Antena Group, a refuzat să răspundă întrebărilor presei. „I-aţi spus vreodată lui Ioan Bendei că ar putea fi arestat dacă nu acceptă acea înţelegere?” Sorin Alexandrescu a tăcut și și-a continuat drumul spre tribunal.

„Mi-a spus că are un contract semnat de mine cu o societate Bodu SRL și a unor acte adiționale, iar această convenție ar reprezenta, de fapt, o șpagă. Mi-a spus că, dacă această chestiune va deveni publică 'eu nu voi mai sta la această masă' și mi-a sugerat că aș putea fi arestat", a declarat în instanță Ioan Bendei, administrator RC S& RDS.

Directorul Antena Group a negat totul în faţa judecătorilor.

„Nu l-am ameninţat niciodată pe Ioan Bendei. Nu aveam cum sa-l ameninţ cu privire la contractul pe care îl avea RCS & RDS cu S.C. Bodu S.R.L pentru că Ioan Bendei ştia cu două luni înainte despre ancheta ANAF-ului cu privire la acest contract”, a spus Sorin Alexandrescu.

El a recunoscut că s-a întâlnit de mai multe ori cu administratorul RCS & RDS, dar susţine că singurul său scop era acela de a verifica informaţiile care urmau să constituie obiectul unei anchete jurnalistice.

În sala de judecată, lui Sorin Alexandrescu i s-au cerut lămuriri cu privire la difuzarea mesajelor publicitare care anunțau o amplă anchetă despre compania de cablu RCS & RDS.

Procuror: Teaser-ele prezentate pe posturile dumneavoastră aveau legătură cu întâlnirile pe care le aveaţi cu Ioan Bendei?

Sorin Alexandrescu: Absolut niciuna.

Procuror: Cine a dispus promovarea acestor mesaje publicitare?

Sorin Alexandrescu: Am discutat cu coordonatorul de marketing, i-am spus că avem o anchetă în lucru.

Procurorii au probe care arată că Sorin Alexandrescu a încercat să îl oblige pe administratorul RCS & RDS să accepte un contract prestabilit, în valoare de 35 de milioane de euro, pentru retransmiterea pe satelit a posturilor din grupul Intact Media. În același dosar sunt judecați pentru complicitate la șantaj Dan și Camelia Voiculescu.

Potrivit stenogramelor, cei doi ar fi fost implicați în întreaga afacere.

Dan Voiculescu: Tu, cu aia cu RCS-ul, i-ai dat drumul, că eu credeam că pentru aia te-a sunat.

Sorin Alexandrescu: Nu, nu, nu! Aia e dată drumul, aia e pe circuit.

Dan Voiculescu: Bine, Sorine! Bine.

Sorin Alexandrescu: Bine, domn' profesor!"

Fostul senator, condamnat la 10 ani de închisoare în dosarul privatizării ICA, a dat declaraţii doar în timpul anchetei, când a fost chemat la DNA.

„Pentru respect, dau şi ochelarii jos. Să-i transmit la modul cel mai serios lui Băsescu Traian că adversitatea noastră politică, de mare notorietate, de ani de zile, nu trebuie să afecteze valori fundamentale ale societăţii româneşti, cum e familia", declara Dan Voiculescu în 29 iulie 2013.

Dan Voiculescu şi fiica sa nu au fost audiaţi până acum în procesul de şantaj. Omul de afaceri a cerut să nu fie scos din celula sa de la Rahova. Camelia Voiculescu a anunţat, însă, prin intermediul avocaţilor, că se va prezenta în faţa judecătorilor de la Curtea de Apel la termenul următor al procesului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri