Patronul restaurantului din Centrul Vechi, acuzat că şi-a ucis asociatul, a fost arestat

Data publicării:
incendiu centru vechi crop-1

Din informaţiile anchetatorilor, el şi-a ucis partenerul de afaceri şi apoi, ca să ascundă urmele crimei, a dat foc clubului din Centrul Vechi al Capitalei. Incendiul a avut loc la patru zile după crimă, într-o seară în care localul era plin de clienţi. Bărbatul a participat la reconstituirea crimei.

Vasile Văduva, proprietarul unui restaurant din Centrul Vechi al Capitalei, l-a ucis pe asociatul său de afaceri.

„Vă pot confirma că a recunoscut fapta şi că o regretă. Din câte se pare a fost un conflict spontan în data de 13.06 în jurul orei 15.00”, a declarat Marin Cătălin, inspector la Serviciul Omoruri.

Anchetatorii spun că, după o ceartă, Vasile Văduva l-a lovit în cap pe Nicuşor Stanciu. Când şi-a dat seama că asociatul său a murit, bărbatul i-a ascuns cadavrul în pardoseala mansardei şi, în noaptea de 17 spre 18 iunie, a dat foc imobilului în care, la parter, se afla localul pe care îl deţineau în comun.

Dispariţia lui Nicuşor Stanciu fusese reclamată la poliţie de fiul acestuia, la o zi după crimă. Iniţial, poliţiştii au anchetat separat dispariţia omului de afaceri şi incendiul. Apoi au început să bănuiască o legătură între cele două.

În timpul audierilor, patronul barului a refuzat să îşi recunoască fapta. A fost adus la reconstituirea care a avut loc la barul incendiat. Abia atunci a indicat pas cu pas anchetatorilor ce s-a întâmplat pe data de 13 iunie.

Pentru că a omorât un om şi a incendiat clădirea, punând în pericol viaţa clienţilor din toate localurile din zonă, Vasile Văduva riscă o pedeapsă cu închisoarea pe viaţă.

Procurori: Vasile Văduva şi-a lovit asociatul de mai multe ori în cap, cu ciocanul

Patronul restaurantului din Centrul Vechi şi-a ucis asociatul lovindu-l de mai multe ori în cap cu ciocanul, a ascuns cadavrul sub podeaua de la etajul localului de pe strada Gabroveni, iar patru zile mai târziu a incendiat imobilul turnând substanţe inflamabile peste cadavru, potrivit procurorilor.

Anchetatorii prezintă modul în care Vasile Văduva l-ar fi ucis pe Nicuşor Stanciu, asociatul său de la restaurantul Eden din Centrul Vechi al Capitalei.

„Din probele administrate până în prezent a rezultat că, pe fondul unui conflict spontan, la data de 13.06.2014, în jurul orelor 15:00, în timp ce se afla în imobilul situat pe str. Gabroveni nr. 16, inculpatul Văduva Vasile l-a lovit în mod repetat, cu o intensitate deosebită, cu un ciocan, pe asociatul său, victima S.N., la nivelul capului, provocând în acest mod decesul acestuia. În zilele următoare comiterii faptei, inculpatul a acoperit cadavrul cu un material textil şi l-a introdus într-un sac din plastic, iar apoi l-a ascuns sub podeaua din lemn, într-o cameră de la etajul imobilului, la baza unui stâlp de rezistenţă. Ulterior, în noaptea de 17/18.06.2014, întrucât cadavrul intrase în stare de putrefacţie şi exista pericolul să fie găsit de alte persoane, Văduva Vasile a incendiat imobilul turnând substanţe inflamabile peste cadavru”, arată procurorii, potrivit Mediafax      

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri