Patru viceprimari şi un fost primar, în incompatibilitate şi conflict de interese

Data publicării:
dosare legi functii

 

Potrivit unui comunicat al ANI, Ion Alin Neamțu, viceprimar al orașului Recaș, jud. Timiș, se află în stare de incompatibilitate din 26 iulie 2012, întrucât deține simultan și funcția de administrator al SC Crival SRL.

Inspectorii de integritate au reținut conflict de interese penal în cazul lui Toader Mihali, fost primar al orașului Borșa, județul Maramureș, pentru că, în perioada 2012 — 2013, primăria a încheiat și derulat contracte comerciale în valoare de aproape 338.000 lei cu SC Borșa Topcad SRL, firmă în cadrul căreia acesta a deținut în perioada mai 2011 — iulie 2012 calitatea de asociat și funcția de administrator. ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus, în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese.

În cazul lui Cristea Berechet, viceprimar al comunei Beuca (Teleorman), ANI susține că se află în incompatibilitate începând cu 21 iunie 2012, întrucât simultan desfășoară și activitatea remunerată de consilier juridic în cadrul societății Semina Ungheni.

Tot stare de incompatibilitate a fost reținută și în cazul lui Stelian Zenoviu Bontea, viceprimar al comunei Păulești (Satu Mare), pentru că, în perioada 7 august 2012 — 21 octombrie 2014, a desfășurat și activități remunerate de audit public intern în cadrul mai multor primarii.

ANI mai arată că Ilie Popescu, viceprimar al comunei Ștefănești (Vâlcea) s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 24 septembrie 2014 — 16 iunie 2015, întrucât a deținut și funcția de membru în cadrul Consiliului de Administrație al Școlii Gimnaziale ''Teodor Bălășel'' Ștefănești.

Potrivit legii, persoana față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri