Paul al României, arest la domiciliu. Noi interceptări în dosar. Remus Truică: „La plată este 80-20, ca de obicei”

Data publicării:
paul-2

ACTUALIZARE 16.02 Paul al României a fost plasat în arest la domiciliu. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Brașov.


Procurorii spun că, în 2006, după ani de zile şi zeci de procese pierdute, Paul al României a ales calea mai scurtă pentru a dobândi ce considera că i se cuvine - o parte din averea ascendenţilor săi regali - Carol al II-lea şi Prinţesa Elena a României.

„Remus Truică mi-a spus că are relaţii la nivel politic, că el este foarte interesat de Snagov şi Băneasa şi că poate să recupereze pentru noi. (...) Când am ezitat să semnăm, fiind nemulţumiţi de procentele luate de Truică, acesta ne-a spus că este ultima şansă pe care o avem, că altfel nu vom obţine nimic. Cu această ocazie ni s-a precizat că ei au acces inclusiv la Curtea Supremă, că dacă va fi nevoie, ne poate ajuta la Curtea Supremă”, a declarat Paul al României, potrivit DNA.

Nemulţumirea familiei era dată de faptul că mare parte din profit, adică 80%, urma să rămână la Remus Truică şi ceilalţi oameni de afaceri, aşa cum arată şi interceptările:

Remus Truică: Desigur, din contract, iar la plată este 80-20, ca de obicei.

Shimon Sheves: Este la fel, 80-20?

Remus Truică: Da. Asta este ce am decis. Am decis ceva diferit?

Sursa: dosar DNA

În 2009, Remus Truică părăseşte afacerea, iar un alt membru al grupării îi ia locul de lider. Numai că apar discuţii, mai ales pentru că intermediarii nu reuşiseră să obţină decât o parte din ceea ce au promis. Soţia lui Paul vorbeşte chiar despre ameninţări.

- În ce constau ameninţările? Ce vi s-a transmis?

- Ei bine, a fost... şeful nostru de Cabinet a vorbit la telefon cu un reprezentant al lor şi ni s-a transmis că dacă noi, familia regală, vom continua cu acest dosar penal, vom avea mari probleme, atât noi cât şi angajaţii noştri. Aşa ca am decis ca trebuie sa apelăm la autorităţi.

Interceptările din dosar surprind şi discuţii purtate de aceasta cu membrii grupării.

Lia: Foarte bine, aştept cu nerăbdare să împărtăşim nişte... bune, dar cred că motivul pentru care Paul te-a sunat a fost să te înştiinţeze că, orice decizie ai lua, nu doar pentru a fi în fundal, Paul este un bun coechipier!

Remus Truică: Eu sunt foarte entuziast cu privire la aspectul ăsta!

Sursa: dosar DNA

Procurorii spun că stenogramele din dosar o arată pe Lia implicată în soluţionarea revendicărilor.

Lia: Deoarece timpul trece repede, am avea vreo posibilitate ca azi să-ţi dau originalele şi să vorbim despre… sau tu ştii cel mai bine ce să faci pentru a găsi pe cineva despre care a zis partenerul că avem nevoie imediat.

Dan Andronic: Azi… de la 12:00 am o mulţime de întâlniri, dar… i le poţi da lui Marius…

Lia: Este atât de important! Este atât să important să ajungem la omul potrivit şi să…

Sursa: dosar DNA

Paul al României şi soţia sa apar şi în dosarul de retrocedări al lui Viorel Hrebenciuc. Acolo, o altă aşa-zisă grupare implicată în retrocedări ilegale, din care ar fi făcut parte fostul vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, era interesată să îl coopteze pe Paul al României pentru recuperarea bunurilor despre care spunea că i se cuvin.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri