Percheziții DIICOT în biroul rectorului Universității Maritime din Constanța (surse)

Data publicării:
diicot 2

 

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, una din percheziții a avut loc în biroul rectorului Universității Maritime Constanța, Cornel Panait, care este vizat de această anchetă.

Cornel Panait este asociat unic și administrator la firma SC GAAD Invest International, cu sediu în Constanța și sedii secundare în Portul Medgidia, el ocupând și funcția de consilier județean.

Sursele judiciare au precizat că procurorii au ridicat documente, iar urmărirea penală a fost începută deocamdată doar pentru faptă.

Conform unui comunicat al DIICOT, în perioada 2010 - 2011, membrii unui grup infracțional au creat un mecanism fraudulos care a constat în înregistrarea în evidențele contabile ale unei societăți comerciale având ca obiect principal de activitate achiziția și comercializarea de cereale a unor facturi fiscale fictive, prin interpunerea scriptică a unor societăți de tip "conductă" și a unui număr de opt societăți de tip "fantomă".

Contravaloarea facturilor era achitată prin transfer bancar din contul societăților beneficiare către conturile celor opt firme "fantomă", sumele de bani fiind retrase în numerar în baza unor borderouri fictive.

Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că cele opt societăți "fantomă" nu au funcționat la sediile sociale declarate, nu au deținut logistica necesară derulării unor tranzacții cu cereale, nu au avut salariați, mijloace de transport, utilaje, spații de depozitare și nu au depus declarații fiscale.

Valoarea prejudiciului cauzat bugetului statului este de 4.514.410 lei.

Ancheta este efectuată de DIICOT - Serviciul Teritorial Constanța împreună cu Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime.

La acțiuni au participat și ofițeri de poliție judiciară din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate din Constanța, București și Brăila, ancheta fiind efectuată cu sprijinul Direcției Generale Antifraudă Fiscală și cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri