Percheziții în cazul copiilor drogați cu morfină și antidepresive

Data actualizării: Data publicării:
pastile captura

Noi informații în ancheta privindu-i pe cei doi minori din Suceava drogaţi cu morfină. E vorba de fii unui medic de la Centrul Medical MAI Suceava, relatează Digi24. În urmă cu mai bine de o lună s-a aflat că fiii medicului s-ar fi drogat cu medicamente găsite în casă, iar rezultatele analizelor confirmă acuzaţiile, potrivit procurorilor.

pastile captura

Anchetatorii fac percheziții acasă la cei doi copii, la locuința bunicilor și la Centrul Medical MAI Suceava. În acest dosar a început urmărirea penală „in rem”, adică în ceea ce privește faptele, fără ca cineva să fie pus sub acuzare.

Comunicatul DIICOT:

La data de 24.04.2017 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava efectuează un număr de trei percheziții dintre care două domiciliare şi una la sediul unei instituţii publice, într-o cauză în care s-a dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de administrare de droguri de mare risc unei persoane, în afara condiţiilor legale, faptă prevăzută și pedepsită de art.7 din Legea nr.143/2000.

La data de 14.03 2017, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului a Județului Suceava, a formulat către DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, o sesizarea cu privire la suspiciunea că unor doi minori, în vîrstă de 4 şi respectiv 15 ani, le-au fost administrate substanțe din categoria stupefiantelor de către o persoană care a avut acces direct, prin prisma atribuțiunilor de serviciu, la rețete medicale prin care se prescriu droguri în scop terapeutic și că și-ar fi administrat sustanțe stupefiante sau psihotrope, în lipsa unor recomandări medicale.

Prin ordonanțele din data de 18.03.2017, procurorii DIICOT-Serviciul Teritorial Suceava au dispus prelevarea de probe biologice de la cei doi minori iar în urma analizei probelor de urină prin teste immunoassay, s-a evidențiat un rezultat pozitiv pentru opiacee și benzodiazepine.

Un rezultat pozitiv pentru benzodiazepine presupune prezența unuia sau mai multor substanțe cum ar fi: Oxazepam, Alprazolam, Diazepam, Bromazepam, Clonazepam, Nitrazepam, Clorazepate etc. În cazul opiaceelor, rezultatul presupune prezența uneia sau mai multor substanțe din această clasă: morfină, codeină, ethyl morfina, hydrocodone, hydromorphone, norcodeina, oxycodone, 6-monoactehyl-morphine, etc.

La sediul DIICOT – ST Suceava vor fi aduse,în vederea audierii, un număr de 4 persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri