Percheziții în dosarul MediaPro

Data publicării:
perchezitii o alta captura

ACTUALIZARE 17:10  Andrei Boncea, soţul Loredanei Groza, este audiat la această oră de procurorii bucureşteni. Fostul director Mediapro Pictures a fost adus cu mandat.  

ACTUALIZARE 15:20 Operațiunea continuă. La percheziții au participat 200 de polițiști. Pentru 27 de persoane au fost emise mandate de aducere. Acestea vor trebui să răspundă la întrebările anchetatorilor legate de firmele din cele patru județe și din Capitală care au avut contracte cu Mediapro și care sunt vizate de aceste descinderi.

Pe lângă audieri, polițiștii trebuie să verifice și sutele de acte care au fost ridicate de la aceste firme.


Vizați de aceste descinderi ale mascaților ar fi 32 de suspecți. Polițiștii și procurorii vorbesc despre evaziune fiscală și spălare de bani. Prin intermediul unor societăți-fantomă, aceștia ar fi înregistrat achiziții fictive. Pe de altă parte, în urma unor contracte încheiate, suspecții nu au declarat veniturile exacte pe care le-au obținut și au transferat în acest fel banii spre alte societăți comerciale.

Din spălare de bani, această rețea infracțională ar fi pus mâna pe 6 milioane de lei, reprezentând taxa pe valoare adăugată și impozitul pe profit pe care nu l-ar fi plătit. Prejudiciul total - și din evaziune fiscală - este de aproape 4 milioane de euro.

În orele următoare, toți suspecții - contabili, directori, manageri și alți angajați ai respectivelor firme - vor fi duși la Parchetul din Capitală pentru a fi audiați și e posibil ca ulterior să fie emise și ordonanțe de reținere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri