Percheziţii în mai multe judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de peste un milion de euro

Data publicării:
masina de politie fb-2

 

Cele 24 de percheziții domiciliare au loc pe raza județelor Ilfov, Alba, Bihor, Cluj, Hunedoara, Olt, Maramureș și Mehedinți, la mai multe persoane fizice și juridice, respectiv la domiciliile/ reședințele persoanelor și la sediile/ punctele de lucru ale societăților implicate în săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Vor fi puse în aplicare 25 mandate de aducere a unor persoane implicate în cauză, în vederea audierii lor și dispunerii de măsuri legale.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2012 - 2014, administratorii a patru societăți comerciale din județele Ilfov și Hunedoara ar fi creat un circuit comercial fictiv, prin declararea unor operațiuni comerciale inexistente, susținute doar scriptic, prin facturi fiscale ce atestă vânzarea-cumpărarea de concentrat cuprifer, în scopul sustragerii de la plata impozitului pe profit prin diminuarea masei impozabile.

Conform sursei citate, valoarea relațiilor comerciale fictive, declarate fiscal, se ridică la 3,5 milioane de euro. Pentru a crea aparența de legalitate a operațiunilor comerciale, plata s-ar fi făcut prin transfer bancar, în conturile societăților emitente, însă banii ar fi fost retrași și remiși ulterior reprezentanților societăților beneficiare, în schimbul unor comisioane.

Prejudiciul cauzat prin sustragerea de la plata taxelor către bugetul de stat, stabilit până în prezent, este de aproximativ 1,1 milioane de euro, se mai arată în comunicatul IGPR.

Acțiunea, desfășurată sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - Secția de urmărire penală și criminalistică, beneficiază de sprijinul specialiștilor Direcției Operațiuni Speciale a IGPR și al celor din cadrul Agenției Naționale Antifraudă Fiscală. La activități participă și polițiști din cadrul structurilor teritoriale de investigare a criminalității economice din inspectoratele de poliție județene menționate, precum și luptători SIAS.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri