Percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală, cu prejudiciu de 23 milioane de euro. Este implicată o firmă de salubrizare

Data publicării:
politie FB perchezitii

 

FOTO politiaromana.ro

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din Inspectoratul General al Poliţiei Române fac 18 percheziţii, în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Vâlcea şi Suceava, într-un caz de evaziune fiscală.

Din investigaţii a reieşit că în circuitul infracţional este implicată o companie cu activitate în domeniul salubrizării, care s-ar fi sustras de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, prin evidenţierea unor operaţiuni comerciale fictive, directe sau interpuse cu alte 20 de societăţi comerciale din România.

În acest mod, în perioada 2008-2012, compania ar fi desfășurat activități comerciale în valoare de 90.000.000 de euro, prejudiciind bugetul consolidat al statului cu aproximativ 23.000.000 de euro. 

Surse din Poliţie au declarat că în anchetă este vizată societatea de salubrizare Urban SA, de unde anchetatorii ridică mai multe documente, iar printre persoanele care vor fi duse la audieri sunt şi asociaţii firmei, Teodor Florescu şi Ion Bălăceanu.

Vor fi duse la audieri 32 persoane.

Acţiunea este coordonată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri