Percheziții la administratori ai FC Petrolul Ploiești. Anchetatorii estimează un prejudiciu de peste 15 milioane de euro

Data publicării:
78642327

Procurorii DIICOT descind la această oră la clubul Petrolul Ploiești. Aici s-ar fi făcut evaziune fiscală prin documente falsificate, astfel că nu ar fi fost plătite sume importante de bani ce reprezenta TVA.

Prejudiciul s-ar ridica la 15,4 milioane de euro și, din primele informații, nu ar fi fost făcut prin transferuri de jucători ci prin sume foarte mari de bani ce ar fi intrat în club și mai apoi s-ar fi făcut deduceri ilegale de TVA.

Până la această oră nu se cunoaște calitatea persoanelor implicate în acest dosar.

Potrivit DIICOT, în același dosar se efectuează „percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Constanţa, Prahova, Buzău, Sălaj, Giurgiu, Brăila şi a municipiului Bucureşti, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate formată din 19 persoane,  specializată  în infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani”.

„Ancheta a fost declanșată ca urmare a sesizării primite de la Direcția Generală Antifraudă.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că o parte din membrii grupării, în calitate de administratori ai S.C. FOTBAL CLUB PETROLUL S.A. Ploieşti, au iniţiat în anul 2012 o grupare infracţională organizată la care au aderat şi ceilalţi membri, în vederea creării unor lanţuri infracţionale care să favorizeze firmele administrate de membrii grupului, respectiv în scopul preluării şi finanţării S.C. FOTBAL CLUB PETROLUL S.A. Ploieşti. Astfel, au fost efectuate operaţiuni nereale prin emiterea de documente şi facturi fictive, în scopul deducerii TVA  şi diminuării  bazei de impozitare (impozit pe profit)

De asemenea, în scopul creării unor relaţii comerciale inexistente între firmele implicate în activitatea infracţională, cu clubul sportiv, au fost facturate diferite servicii şi livrări de mărfuri, sumele astfel obţinute fiind însuşite de către membrii grupării, în scopul preluării şi finanţării clubului, prin creditări succesive.

Prejudiciul produs prin activitatea infracţională este 15.400.000 euro. La sediul D.I.I.C.O.T – ST Ploieşti vor fi aduse în vederea audierii 30 de persoane, urmând a fi dispuse măsuri legale în cauză.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii. Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi „Matei Basarab” Ploieşti. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se arată în comunicatul DIICOT.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri