Percheziții la CNA. Acuzațiile sunt legate de fapte de corupție. Reacția președintelui instituției, Laura Georgescu

Data publicării:
laura georgescu CNA mediafax

 

Președintele CNA, Laura Georgescu / Foto: Mediafax

Actualizare 10.07. Procurorii fac percheziții la biroul șefei CNA, la biroul unui alt membru al instituției, la Directia de monitorizare și la biroul unei secretare. Procurorii au indicii că Laura Georgescu ar fi preconstituit acele sesizări în baza cărora ar fi amendat mai multe posturi de televiziune în acest an sau la sfârșitul anului trecut.

______________________

Actualizare 09.46. Procurorii spun că Laura Georgescu ar fi instigat la întocmirea unor sesizări cu date de identificare nereale, pentru a duce la sancționarea repetată a unor posturi de televiziune.

Surse judiciare mai spun că ar fi vorba despre fapte de corupție comise în 2014 și că ar fi percheziționat biroul șefei CNA.

Procurorii fac percheziții și la biroul membrului CNA Turos Lorand și la biroul unei secretare, spun sursele.

Laura Georgescu, președintele instituției, a declarat însă la Digi24 că se fac percheziții la secretariatul instituției.

„Sunt verificate mai multe sesizări”, a spus ea, precizând că sancționarea posturilor de televiziune se face prin vot și nu de către președintele instituției.

Laura Georgescu a mai spus că procurorii au venit cu un mandat de ridicare de documente de la secretariat.

„Au venit cu o listă, vor să înţeleagă cum funcţionează registratura. Şedinţa se va desfăşura ca de obicei, mi s-a spus că merg la şedinţă, şi când vor fi gata cu toate documentele, mă vor chema să semnez procesul verbal de ridicare”, a declarat Laura Georgescu.

„A existat o sesizare a unor foşti angajaţi ai televiziunii pe subiectul Giga TV, care să plângeau că nu au fost plătiţi şi trei sesizări de la cetăţeani că televiziunea nu mai emite, că nu se respecteă programul şi pentru reclamă mascată”, a adăugat șefa CNA.

Este vorba despre o urmărire penală, care include prezumpția de nevinovăție. „Nu îmi cereți să mă apăr, pentru că nu am de ce să mă apăr. Pot să colaborez sută la sută cu organele juriciare pentru aflarea adevărului”, a spus ea.

________________________

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în anul 2014.

În cursul zilei de 30 octombrie 2014 sunt efectuate mai multe percheziții domiciliare la sediul unei instituții publice, situată în municipiul Bucureşti, se arată într-un comunicat al DNA.

Este al doilea dosar de corupție care o vizează pe șefa CNA. Laura Georgescu de asemenea este urmărită penal în dosarul privind licenţa pentru televiziunea primarului Gheorghe Ştefan. Ea a fost pusă sub acuzare pentru abuz în serviciu în acest dosar.

În acel dosar au mai fost puşi sub învinuire fostul deputat Viorel Hrebenciuc, primarul din Piatra Neamț, Gheorghe Ştefan, şi Narcisa Iorga - membru CNA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri