Platformă „fantomă” de amenzi online. Percheziții la CNADNR și Prefectura Giurgiu

Data actualizării: Data publicării:
perchezitii

Sistem ilegal de încasare a amenzilor de circulaţie şi pentru lipsa rovinietei, descoperit la Giurgiu. Banii încasaţi de la contravenienţi ajungeau în visteria prefecturii şi nu în bugetul localităţilor în care erau constatate neregulile. Sunt 14 percheziţii în desfăşurare, trei dintre acestea fiind la Prefectura şi Primăria Giurgiu şi la Compania Naţională de Autostrăzi. Ancheta vizează înalţi funcţionari, dar şi şefi din cadrul finanţelor. Şase persoane vor fi audiate la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti. 

Este vorba de percheziții făcute de politiștii de la la Direcția de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IGPR împreună cu procurori de la Parchetul de pe Lângă Curtea de Apel București.

Sunt 14 percheziții în desfășurare, o parte la instituții publice, la Prefectura Giurgu, sediul CNADNR, dar și la Primăria din Giurgiu. Sunt suspiciuni de abuz în serviciu și de uzurpare a funcției.

Această ancheta îl vizează pe actualul subprefect din Giurgiu pentru fapte săvârșite în perioada în care era director al Direcției de Taxe Locale din județ. Există suspiciunea că aceasta ar fi acordat un contract către o firmă privată din Cluj pentru colectarea contravalorii amenzilor rutiere. Banii nu mai ajungeau însă la bugetele primăriei.

Din cercetări a reieșit că funcţionari din cadrul unei instituții ar fi încheiat cu reprezentanţii unor societăţi comerciale un protocol având ca obiect încasarea on-line a contravalorii amenzilor aplicate la regimul rutier şi pentru lipsa rovinietei, indiferent de domiciliul contravenientului, în numele şi pe seama autorităţii administrativ-teritoriale în cauză, prin intermediul unei platforme on-line.

Astfel, ar fi fost încasați, în perioada iunie 2015–iulie 2016, peste 2.270.000 de lei, reprezentând contravaloarea amenzilor de circulaţie achitate online, potrivit Poliției Române.

Se vor face și audieri la sediul Parchetului. Șase persoane urmează să fie aduse la audieri.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri