Percheziții la Consiliul Județean Constanța. Nicușor Constantinescu, ridicat de procurori de la locuința sa

Data publicării:
nicusor contanstinescu CJ constanta 6255222-Mediafax Foto-Cristi Cimpoes

Actualizare 14:10: Vicepreşedintele CJ Constanţa, Cristinel Dragomir, susţine că procurorii au cerut corespondenţa instituţiei cu Regia de Drumuri şi Poduri Constanţa cu privire la controlul Curţii de Conturi din 2010 şi 2011, dar şi acte privind eliberarea avizelor la certificate de urbanism pentru multe obiective.

„A fost prezentat un mandat de percheziţie la sediul Consiliului Judeţean Constanţa şi în acest moment comisari de la DNA Bucureşti primesc documentele solicitate. Este vorba despre documente referitoare sau corespondenţă cu Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa cu privire la controlul Curţii de Conturi la RAJDP pe 2010 şi 2011 şi este vorba de documente, cereri privind eliberarea avizelor certificatelor de urbanism, prelungire certificate de urbanism pentru multe, multe obiective, pe care le vom pune la dispoziţie”, a declarat Cristinel Dragomir, potrivit Mediafax.

El a spus că la Consiliul Judeţean Constanţa nu este haos din cauza percheziţiilor, activitatea desfăşurându-se normal.


Actualizare 13:40: Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, ridicat de procurori de la locuinţa sa. În timp ce era urcat de anchetatori într-o maşină a Jandarmeriei, Nicușor Constantinescu a spus că nu ştie de ce este dus la audieri.

„Nu ştiu de ce mă iau”, a spus şeful el.

Anchetatorii au ridicat de la locuinţa lui Nicuşor Constantinescu mai multe cutii cu documente.

La această oră, percheziţiile la domciliul președintelui CJ Constanţa s-au încheiat, însă continuă la sediul instituţiei.


Actualizare 8:55: Direcția Națională Anticorupție a emis un comunicat de presă cu privire la aceste percheziții.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea, în perioada 2011-2013, a unor infracțiuni asimilate celor de corupție de către funcţionari publici cu funcţii de conducere în plan local.

În cursul dimineții de 19 martie 2014, ca urmare a autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții în trei locaţii situate în municipiul Constanţa, dintre care două sunt sediile unor instituții publice.

În acest moment, în cauză se efectuează urmărirea penală prin raportare strict la fapte, nefiind începută urmărirea penală faţă de vreo persoană. 

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea SRI şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei”, se precizează în comunicatul DNA.

Deocamdată, procurorii au început urmărirea penală față de fapte de corupție, nu față de persoane.


Dosarul este instrumentat de Direcția Națională Anticorupție. Surse judiciare spun că perchezițiile au loc și la domiciliul lui Nicușor Constantinescu, președintele CJ Constanța.

Descinderi au loc și la Direcția Județeană de Drumuri Constanța.

În 15 ianuarie, preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost ridicat de procurorii anticorupţie din faţa sediului instituţiei şi dus la audieri la DNA. În momentul în care a fost ridicat de anchetatori, Constantinescu a încercat să se opună şi a refuzat să fie urcat în maşina anchetatorilor, el reclamând că se face un abuz întrucât a fost emis mandatul de aducere fără ca el să fie citat şi să semneze citaţia.

Nicușor Constantinescu se află sub control judiciarÎn perioada în care se află sub control judiciar, el trebuie să se prezinte la DNA ori de câte ori este chemat şi să anunţe dacă îşi schimbă domiciliul.

Procurorii anticorupţie au început urmărirea penală faţă de Nicuşor Constantinescu pentru şase infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul avantaje patrimoniale sau nepatrimoniale, cu consecinţe deosebit de grave. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri