Percheziții la Hotelul Marriott

Data publicării:
Marriott-Building

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a anunţat că perchziţiile au loc la sediile sociale al SC S. SRL şi SC S.C.H.G. (Societatea Companiilor Hoteliere Grand, n.r.) SRL, din Hotelul Marriott, de unde vor fi ridicate documente financiar-contabile şi înscrisuri necesare soluţionării unei cauze penale în care sunt vizate infracţiuni de evaziune fiscală.

Anchetatorii au suspiciuni de evaziune fiscală, fiind creat un prejudiciu de 7,5 milioane de lei prin înregistrarea de cheltuieli cu dobânzi şi de pierderi din diferenţe de curs valutar.

„Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat faptul că, în perioada 2008 - 2015, în documentele contabile ale SC S.C.H.G. SRL, au fost înregistrate cheltuieli cu dobânzi şi pierderi din diferenţe de curs valutar, în baza unui contract de împrumut încheiat cu SC S. SRL, cu justificarea falsă că acest contract este garantat de Statul român, fapt care a condus la diminuarea impozitului pe profit datorat bugetului de stat cu suma de 7.581.113 lei (echivalentul a aproximativ 1.685.000 de euro)”, a precizat Parchetul Curţii de Apel Bucureşti.

În această cauză sunt urmărite penal, pentru evaziune fiscală în formă continuată, două persoane şi o firmă.

Potrivit unor surse, directorii firmei vor fi ridicaţi şi duşi la audieri. 

Poliţia Română a precizat că la percheziţii de la sediile celor două firme participă 12 ofiţeri de poliţie judiciară de la Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice şi un procuror din Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri