Percheziții la Ministerul Sănătății și la patru spitale. Mai mulți directori care s-au ocupat de achiziții publice, în vizorul DNA

Data publicării:
dna different pov-1

Actualizare 12.09. Modernizarea maternităților din spitalele în care DNA face percheziții a fost făcută cu fonduri de la Banca Mondială și BERD. România a derulat, cu finanțare de la BM, un program în valoare de 80 de milioane de euro pentru dotarea, reabilitarea și modernizarea unor maternități din România.

Trei societăți private sunt de asemenea vizate în acest dosar. Acestea au încheiat cu mai multe spitale contracte pentru modernizarea secțiilor de neonatologie. Procurorii suspectează că licitațiile ar fi fost trucate, iar dotările au fost cumpărate la prețuri mai mari. Prejudiciul ar fi de ordinul milioanelor de euro.

_____________________

Spitalele vizate sunt Fundeni, Polizu, Cantacuzino și Pantelimon.

Este vorba despre achiziții făcute în perioada 2008-2011, în cadrul unor programe finanţate din fonduri publice şi din fonduri externe, se arată într-un comunicat al DNA.

În vizorul procurorilor sunt programele prin care au fost modernizate secțiile de neonatologie ale acestor spitale. DNA suspectează că aparatura ar fi fost cumpărată la prețuri mai mari decât cel al pieței.

Ancheta DNA ar fi pornit în urma unei sesizări din partea Oficiului de Luptă Antifraudă.

„În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Oficiului de Luptă Antifraudă (OLAF) din cadrul Comisiei Europene, DLAF, precum şi de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei”, se mai arată în comunicatul procurorilor.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri