Percheziții la Opera Națională. Directorul general, adus la audieri de procurorii Parchetului Sectorului 1

Data publicării:
razvan dinca opera-1

ACTUALIZARE 12.40. Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 face cercetări într-un dosar în care există suspiciuni că mai mulţi funcţionari din cadrul Operei Naţionale din Bucureşti se fac vinovaţi de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, fals în declaraţii şi conflict de interese.

În prezent, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 (PJS1) efectuează percheziții la mai multe adrese din Bucureşti, respectiv la sediul Operei Naţionale din Bucureşti şi la domiciliile unor funcţionari din cadrul instituţiei, potrivit unui comunicat de presă al PJS1.

Conform sursei citate, în acest dosar, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Sectorului 1 Bucureşti.


Sursele judiciare au precizat pentru Mediafax că anchetatorii ridică documente din birouri de la Opera Naţională, referitoare la unele achiziţii făcute de instituţie.

În anchetă ar fi vizat şi directorul Operei, Răzvan Ioan Dincă. El ar urma să dea declaraţii în această cauză, au precizat sursele citate.

Răzvan Dincă este directorul Operei Naţionale Bucureşti din decembrie 2012, când a câştigat concursul de proiecte de management organizat de Ministerul Culturii. În august 2006, el a fost numit director general al Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian” din Bucureşti, iar în 2007 a devenit director şi manager de proiect al Festivalului Internaţional de Artele Spectacolului Muzical „Viaţa e Frumoasă!”. A regizat mai multe spectacole de teatru în ţară şi în Bucureşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri