Percheziţii la patru spitale mari din Bucureşti

Data publicării:
PERCHEZITII 22-2

ACTUALIZARE 18.04. Şi directorul Institutului Oncologic de la Fundeni, Dan Nicolae Straja, a ajuns la DNA. El a fost adus cu mandat, după ce la spitalul pe care îl conduce au fost făcute percheziții. 

ACTUALIZARE 11.25. Procurorii au ajuns la Spitalul Bagdasar Arseni. 

ACTUALIZARE 10.10. Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni, a declarat pentru Digi24 că nu sunt percheziţii în biroul ei şi că în timpul mandatului său au fost solicitate foarte des informaţii de la diverse instituţii.

„Aproape în fiecare zi avem solicitări de informaţii despre pacienţi, medici din partea organelor statului. Aproape nu există zi să nu ne fie solicitate date de la orice instituţie – DNA, DIICOT, Fisc. Cereri inclusiv despre achiziţii”, a declarat Carmen Orban.

La rândul său, Laurenţiu Simion, purtătorul de cuvânt al Institutului Oncologic, a declarat pentru Digi24 că achiziţiile se efectuează în condiţiile legii.

"Noi am răspuns tuturor solicitărilor primite, am avut şi corpul de control al ministrului Sănătăţii în control în urmă cu vreo doi săptămâni. În urma controlului nu s-au găsit nereguli", a adăugat el. 

Laurenţiu Simion a adăugat că nu sunt percheziţii.


Este vorba despre un nou dosar penal instrumentat de DNA.

Anchetatorii sunt la Institutul Oncologic, Institutul Clinic Fundeni, Spitalul Bagdasar Arseni şi Spitalul Alexandru Obregia.

Se fac verificări în birourile managerilor celor patru spitale şi în birourile celor care ocupă de achiziţii publice în aceste unităţi sanitare.

Totodată, la Institutul Oncologic, sunt percheziţii şi în biroul şefului serviciului de anatomie patologică.

Prejudiciul estimat în acest caz se ridică la peste 2,.6 milioane de euro.

Sunt deja audieri şi la sediul DNA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri