Percheziţii la persoane suspectate de evaziune fiscală de peste 12 milioane de lei

Data publicării:
PERCHEZITII

Acest dosar este disjuns din dosarul Mediafax. Persoanele implicate ar avea legătură cu primul dosar. Astfel, acestea, după ce prima rețea a fost destructurată, ar fi continuat aceleași activități ilegale.

„În această dimineață, Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române desfăşoară o operaţiune ce vizează destructurarea unei reţele infracţionale, specializate în săvârşirea de infracţiuni de evaziune fiscală şi rambursare ilegală de T.V.A.”, se arată într-un comunicat al Poliției Capitalei.

Sunt efectuate 9 percheziţii pe raza Municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov. La activitățile desfășurate de polițiștii de investigarea criminalităţii economice participă și luptători din cadrul Serviciului de Intervenții și Acțiuni Speciale – I.G.P.R. şi specialişti criminalişti”, menționează sursa citată.

„Din investigații a reieșit că, în circuitul infracţional sunt implicate 35 de societăţi comerciale româneşti, cu implicare în „activitaţi de media”, ai căror reprezentanți ar fi obţinut, fără drept, bani, prin rambursare ilegală a impozitelor, taxelor şi contribuţiilor la bugetul general consolidat al statului. Activităţile infracţionale s-ar fi derulat în perioada  aprilie 2012 - martie 2014. Prejudiciul estimat este de 12.300.000 de lei”, se mai arată în comunicat.

13 mandate de aducere a persoanelor la audieri vor fi puse în aplicare, în urma probatoriului administrat urmând a fi dispuse măsurile care se impun. Acțiunea se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Jusiţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri