Percheziții la persoane suspectate de înşelăciune prin metoda ”Accidentul”

Data publicării:
masina de politie_fb

Poliţiştii de investigaţii criminale bihoreni au efectuat nouă percheziţii domiciliare pe raza a trei judeţe şi în Capitală, la locuinţele a 11 persoane bănuite de înşelăciuni prin metoda „Accidentul”. Suspecţii ar fi înşelat 20 de persoane de la care au obţinut 68.000 de lei şi 23.000 de euro, relatează News.ro.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au făcut nouă percheziţii domiciliare pe raza judeţelor  Ilfov, Botoşani, Ialomiţa şi în Capitală, pentru a  proba activitatea infracţională a 11 persoane, bănuite de comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi complicitate la înşelăciune.

În urma cercetărilor a reieşit că cele 11 persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 75 de ani, în perioada 2016 – 2017, ar fi săvârşit 20 de infracţiuni de înşelăciune şi complicitate la înşelăciune, toate comise prin metoda „Accidentul”.

Una dintre persoanele cercetate în cauză, un bărbat de 36 de ani, din Bucureşti, este bănuită că ar fi apelat telefonic, la întâmplare, 20 de persoane din judeţul Bihor şi, sub pretextul că rude apropiate acestora ar fi suferit accidente rutiere, ar fi solicitat diverse sume de bani, pentru diverse intervenţii medicale urgente, onorarii pentru avocaţilor ori pentru acoperirea pagubelor produse în urma accidentelor rutiere, toate motivele invocate fiind fictive.

Două dintre persoanele cercetate sunt bănuite că ar fi găsit intermediari dispuşi să ridice banii obţinuţi prin infracţiunile de înşelăciune, iar alte opt persoane că ar fi ridicat efectiv banii astfel obţinuţi.

Prejudiciul total cauzat astfel este de 68.000 de lei şi 23.000 de euro, recuperat parţial de poliţişti.

În urma percheziţiilor domiciliare, poliţiştii au descoperit şi ridicat, în vederea cercetărilor, telefoane mobile, cartele telefonice, diverse agende şi înscrisuri.

La finalizarea percheziţiilor, şase persoane din judeţul Ilfov şi din Bucureşti au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor pentru audieri, fiind dispusă reţinerea pentru 24 de ore, în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă, a doi bărbaţi de 36 şi 40 de ani.

Miercuri, cei în cauză vor fi prezentaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea şi la Judecătoria Oradea, cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

În urma cercetărilor efectuate iniţial în acelaşi dosar,  s-a dispus trimiterea în judecată a altor două persoane, de 25 şi 32 de ani, din Bucureşti şi din Voluntari, judeţul Ilfov, bănuite de comiterea a cinci infracţiuni de complicitate la înşelăciune.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Un aligator a adormit sub un avion al Forțelor Aeriene din Florida. Momentul când reptila este evacuată de pe...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...