Percheziții la președintele CJ Caraș-Severin. Sorin Frunzăverde: Ancheta are legătură cu turul al doilea al alegerilor prezidențiale

Data publicării:
sorin frunzaverde -Publimedia-Andrei Spirache

FOTO: Mediafax Foto

ACTUALIZARE 9:10 Purtătorul de cuvânt al CJ Caraș-Severin, Camelia Șușco, a confirmat la Digi24 că perchezițiile ar avea legătură cu turul al doilea al alegerilor prezidențiale:

ACTUALIZARE 9:00  Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin a declarat corespondentului MEDIAFAX că a fost informat că ancheta ar avea legătură cu turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

„Eu nu sunt în Reșița, dar am aflat de la cei care fac perchezițiile că sunt percheziționat pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale. Nu mi-au spus mai mult la telefon", a declarat corespondentului MEDIAFAX Sorin Frunzăverde.

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin a precizat că nu a fost chemat să stea de vorbă cu anchetatorii.

„Nu m-au chemat să vorbesc cu procurorii, am desemnat reprezentanți”, a mai declarat Sorin Frunzăverde corespondentului MEDIAFAX.


Acțiunea procurorilor vine în continuarea celei care a avut loc la începutul acestei săptămâni, când vicepreședintele CJ Caraș-Severin, Ionisie Ghiorghioni, a fost reținut după ce ar fi fost prins în flagrant delict în timp ce lua mită chiar în biroul său de la Consiliul Județean. Ghiorghioni se află în prezent în arest preventiv pentru acuzații de trafic de influență.

Se pare că procurorii DNA Timișoara au informații că și șeful CJ Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde, avea cunoștință sau chiar era implicat în presupusele acte de corupție pentru care a fost arestat adjunctul său.

Din stenogramele dosarului reiese că Ionesie Ghiorghioni ştia că se află în atenţia procurorilor nu numai el, ci și șeful său.

Ionesie Ghiorghioni: Şi noi suntem monitorizaţi. (...) Toată lumea-i cu ochii pe noi, parcă cine ştie ce dracu' am face aici. (...) La telefon nu mai vorbesc cu nimeni… (...) Mi-e frică, mi-e teamă, mi-e teamă de orice… (...) Toată lumea zice "Deci tu urmezi, tu urmezi, tu urmezi, tu urmezi". Legaţi îs toţi. (...) Îs urmărit. (vorbind şoptit) Sunt urmărit cu şăfu' (referindu-se la preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Frunzăverde Sorin) - şi io am mai rămas. (...) Pentru a fi sigur că nu ai nimic pe tine, trebuie să te dezbrac.

Cine este Sorin Frunzăverde

Sorin Frunzăverde s-a născut 26 aprilie 1960 în orașul Bocșa, județul Caraș- Severin. El a intrat în politică imediat după Revoluția din 1989, ajungând în anul 1993 președintele Partidului Democrat, funcție pe care a deținut-o până în anul 2012, când a ales să părăsească acest partid pentru a se înscrie în PNL.

Din data de 7 aprilie 2012 ocupă funcția de vicepreședinte al PNL la nivel național.

Sorin Frunzăverde este inginer de meserie și a obținut două doctorate: în anul 2000 un doctorat în Management la Universitatea de Vest din Timișoara și altul în anul 2004 în Științe Militare obținut la Universitatea Națională de Apărare.

În perioada 1985 - 1991 a fost inginer la Combinatul Siderurgic din Reșița, județul Caraș- Severin, iar din anul 1992 până în 1996 a fost ales consilier județean al județului Caraș- Severin. În perioada 1991- 1996 a mai ocupat și funcția de președinte al Camerei de Comerț și Industrie Caraș-Severin.

În următorul mandat, timp de un an, în perioada 1996-1997 a fost ales președinte al Consiliului Județean Caraș- Severin, iar din 1997 până în anul 1998 a fost ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor, în perioada aprilie-decembrie 1998 fiind ministrul Turismului. În ultimii doi ani de mandat, între anii 1998 - 2000, Frunzăverde s-a întors pe funcția de președinte al Consiliului Județean Caraș- Severin, iar în perioada martie - decembrie 2000 a fost din nou ministru, de data aceasta al Apărării Naționale.

În mandatul 2000-2004 a fost ales deputat de Caraș- Severin, iar din 2004 până în 2006 a ocupat din nou fotoliul de președinte al Consiliului Județean Caraș- Severin. S-a întors apoi la Ministerul Apărării pentru mai puțin de un an, în perioada octombrie 2006 - aprilie 2007.

Sorin Frunzăverde a fost și parlamentar european în perioada decembrie 2007 - iunie 2008. În 20 iunie 2008, până la final de mandat, în 2012, a ocupat din nou fotoliul de președinte al CJ Caraș- Severin. În iunie 2012, a fost reales pe aceeași funcție pe care o ocupă și în prezent, cea de președinte al Consiliului Județean Caraș- Severin.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri