Percheziţii la Primăria Constanţa într-un dosar de corupţie

Data publicării:
Imagine arhiva perchezitii Timisoara-Mediafax Foto-Adi Piclisan-1

 

ACTUALIZARE 10.20. Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că instituţia publică unde au loc percheziţii este Primăria Constanţa, de unde sunt ridicate mai multe documente privind relaţiile acestei instituţii cu mai multe firme, între care şi societatea omului de afaceri Sorin Strutinsky, SC Soti Cable Neptun SRL.

Potrivit surselor citate, percheziţii au loc şi la punctele de lucru din Cluj şi Constanţa ale SC Tripont Invest SRL, la sediul social din Constanţa şi la un punct de lucru din Bucureşti ale SC Soti Cable SRL, la sediul din Constanţa al SC Polaris M. Holding şi la SC Telegraf Advertising SRL, societate care ar fi coordonată de primarul Constanţei, Radu Mazăre şi de omul de afaceri Sorin Strutinsky.

De asemenea, procurorii DNA fac percheziţii la locuinţa administratorului SC Property Developement TWO SRL din Bucureşti, Asi Kahana, la Vasile Florin Ciorca din Cluj-Napoca şi la Carmen Ghermuş (fostă Iorga) din Eforie Nord, aceasta din urmă fiind o persoană de încredere a lui Strutinsky.

Anchetatorii vor ridica la percheziţii documente, respectiv facturi, chitanţe, extrase de cont, privind contracte încheiate de Primăria Constanţa cu mai multe firme dintre cele vizate în acest dosar.


Astăzi, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au loc percheziții domiciliare în 13 locații situate în municipiul București și în județele Constanța și Cluj, anunţă DNA.

Apropiat al lui Radu Mazăre, reținut de procurorii DNA

Una dintre percheziţii are loc la sediul unei instituții publice, iar restul la sediile unor societăți comerciale și la domiciliile unor persoane fizice, potrivit sursei citate.

Procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri