Percheziții la șeful Poliției Locale din Sectorul 1. Fostul consilier al lui Andrei Chiliman, acuzat de luare de mită

Data publicării:
primaria sector 1

Acuzațiile vizează funcția deținută de Emanoil Bocean, respectiv consilier personal al lui Andrei Chiliman pe vremea când acesta ocupa funcția de primar al sectorului 1 și totodată coordonator al poliției locale de sector.

Procurorii ploieșteni au obținut o autorizație din partea instanței de judecată în urma unor suspiciuni de luare de mită.

Vizat este și biroul acestuia din cadrul Poliției Locale a sectorului 1. Nu este exclus ca după încheierea acestei etape să se facă și audieri.

Emanoil Bocean apare și în dosarul în care este cercetat de luni bune Andrei Chiliman pentru acuzații de luare de mită, abuz în serviciu. Apărea în anumite declarații date de martori în acel dosar ca fiind o persoană apropiată de edil, prin intermediul căruia acesta își însuma comision o parte din valoare contractelor acordate de la bugetul sectorului 1.

Andrei Chiliman este cercetat de procurori pentru contracte date cu dedicaţie. El este prins între dosarul canalizării din Comarnic, în care Iulian Herţanu, cumnatul lui Victor Ponta, este acuzat de fraude cu fonduri europene, şi dosarul Apa Nova, în care procurorii susţin că au descoperit cum compania de apă umfla nejustificat facturile bucureştenilor.

Cele două anchete au fost demarate după denunţul unui om de afaceri, care susţine că l-a uns şi pe Andrei Chiliman pentru a prinde mai multe contracte din bani publici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri