Plăţi ilegale pentru o firmă controlată de Darius Vâlcov

Data publicării:
DARIUS VALCOV 1 SENAT 7309788-Mediafax Foto-Marius Dumbraveanu

Denunţul la DNA a fost făcut chiar de finul lui Darius Vâlcov, Daniel Bărbulescu. El le-a spus procurorilor despre firma de avocatură, Ciobanu şi Asociaţii, înfiinţată de el, dar în realitate controlată de Darius Vâlcov. În luna martie, procurorii DNA au descins aici şi au plecat cu saci întregi de acte. Între acestea, şi un contract cu Compania de Apă Olt pentru reprezentare în instanţă. Culmea, contractul a fost încheiat pe 17 ianuarie 2012, adică la o săptămână după ce la Compania de stat se înfiinţase un compartiment juridic. La vremea respectivă, o parte din consilierii judeţeni nu au fost de acord cu decizia, dar proiectul a trecut.

Atâta timp cât Compania de Apă are jurişti angajaţi nu am văzut de ce trebuie să mai aibă şi un contract cu această firmă de avocatură”, spune Siminica Mirea, fost consilier judeţean Olt.

Plăţile au început însă imediat. În total, 146.986 de lei pe care Compania de Apă i-a băgat în conturile firmei de avocatură.

„S-a constatat că au fost plătite onorarii foarte mari raportate la valoarea relativ mică a litigiilor”, arată Raportul Curţii de Conturi.

De exemplu pentru un litigiu de 529 de lei s-a plătit un onorariu de 620 de lei, iar pentru un litigiu de 1.784 de lei au plătit 3.500 de lei.

„Conform Raportului de control al Camerei de Conturi Olt (...) la S.C. Compania de Apă Olt S.A., nu există consemnat în tot cuprinsul acestuia că suma "de peste 140.000 de lei" a fost plătită în mod ilegal firmei de avocatură Ciobanu şi Asociaţii”, arată însă Compania de Apă Olt.

Firma de avocatură a pierdut însă dreptul de reprezentare în instanţă cu patru ani înainte de a se încheia contractul.

În evidenţele noastre, societatea a fost înfiinţată la 15 septembrie 2011 și şi-a încetat activitate la 31 iulie 2013”, spune Mihai Bubatu, decanul Baroului Olt.

Cu toate acestea, în instanţă, Compania de Apă a fost reprezentată de respectiva firmă în procese şi în 2014.

Înregistrare cu camera ascunsă:

Reporter: De când s-a închis firma Ciobanu şi Asociaţii?

Secretară:Nu s-a închis.

Reporter: Nu era nimeni acolo. Mai funcţionează?

Secretară: Da.

Reporter: Deci mai funcţionează în continuare?

Secretară: E doamna plecată acum.

Inspectorii Curţii de Conturi au solicitat conducerii Companiei de Apă să returneze sumele cheltuite ilegal cu acest contract de reprezentare juridică. Până acum nu a fost recuperat niciun leu. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri