Şeful Poliţiei Bârlad şi doi subordonaţi ai acestuia, cercetaţi după ce ar fi tergiversat ancheta într-un dosar de viol

Data actualizării: Data publicării:
masina de politie_fb

Şeful Poliţiei Bârlad, Vasile Chelaru, şi doi subofiţeri de la Biroul de Investigaţii Criminale sunt cercetaţi pentru infracţiuni de serviciu, după ce ar fi tergiversat ancheta într-un dosar de viol şi lipsire de libertate, în care un tânăr de 24 de ani este anchetat pentru că ar abuzat sexual o fată de 17 ani. Chelaru ar fi intervenit telefonic pe lângă un psiholog care a întocmit expertiza în cazul violatorului, informează News.ro.

masina de politie_fb

 

Procurorii Parchetului Judecătoriei Bârlad au făcut mai multe percheziţii la sediul Poliţiei Municipale, într-un dosar în care sunt cercetaţi şeful instituţiei, Vasile Chelaru, şi doi subordonaţi ai acestuia.

Cei trei sunt acuzaţi că ar fi tergiversat cercetările într-un dosar în care un tânăr de 24 de ani este anchetat pentru viol, lipsire de libertate şi favorizarea infractorului, fapte comise în aprilie anul trecut.

”La sediul Poliţiei Bârlad au avut loc patru percheziţii în urma cărora au fost ridicate mai multe documente şi unităţi de calculatoare. Activităţile s-au desfăşurat într-o cauză în care există suspiciuni cu privire la comiterea unor infracţiuni de serviciu într-un dosar în care sunt făcute cercetări pentru viol, lipsire de libertate şi favorizarea infractorului”, a declarat, vineri, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Bârlad, Mihaela Plopan.

În dosarul de viol, lipsire de libertate şi favorizarea infractorului este anchetat şi şeful Centrului de Primire în Regim de Urgenţă a Copilului Abuzat, Exploatat şi Neglijat, psihologul Ionel Brătianu, care este acuzat că a întocmit o expertiză favorabilă în cazul tânărului de 24 de ani, astfel încât concluziile să fie contrare faptelor comise. Tânărul este acuzat că a abuzat sexual o fată de 17 ani.

Surse din rândul anchetatorilor susţin că Vasile Chelaru ar fi intervenit telefonic pe lângă şeful centrului din Bârlad, psihologul Ionel Brătianu, să întocmească expertiza în cazul tânărului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri