Polițiștii anului, premiați de Gabriel Oprea. Unul dintre ei a refuzat o mită de 80.000 de euro

Data publicării:
politisti premiati

Gheorghe Daniel Nistor și Neculai Pața, polițiștii anului FOTO: Ministerul de Interne

Cei doi poliţişti de frontieră au fost premiaţi de ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, în cadrul ceremoniei organizate vineri, cu ocazia Zilei Poliţiei de Frontieră, instituţie care a împlinit 151 de ani de la înfiinţare.

La categoria ofiţeri, premiul a fost acordat comisarului-şef Gheorghe Daniel Nistor (foto stânga), din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei. Anul trecut, la începutul lunii decembrie, acesta a fost sunat de către un barbat care i-a cerut să-l ajute să aducă în România ţigări din Ucraina şi să îi spună când şi prin ce zonă ar putea să introducă ţigările în ţară.

Marfa urma să fie transportată de un bărbat cu dublă cetăţenie, română şi ucraineană, care urma să-i ofere poliţistului câte 5.000 de euro la fiecare transport. Ţigările urmau să fie aduse în România aproape zilnic, timp de o lună, ofiţerul urmând să încaseze aproximativ 80.000 euro.

Acesta şi-a informat superiorii, iar contrabandiştii au fost prinşi în flagrant în urma unei acţiuni în timpul căreia s-au tras inclusiv mai multe focuri de armă.

FOTO: Ministerul Administrației și Internelor

La categoria agenţi, poliţistul anului a fost ales Neculai Paţa (foto dreapta), din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi.

Acesta a fost premiat după ce, în noiembrie 2014, a fost contactat de doi cetăţeni basarabeni, care i-au propus să-i ajute să introducă în România, peste râul Prut, mai multe transporturi de ţigări.

Agentul a formulat un denunţ, iar pentru destructurarea grupării a fost organizată o acţiune comună de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi şi Centrul Naţional Anticorupţie din cadrul Procuraturii din Republica Moldova.

La începutul lunii mai, agentul a participat la acţiunea de prindere în flagrant a contrabandiştilor şi s-a întâlnit cu unul dintre aceştia. Pentru prinderea suspectului, au fost trase zece focuri de armă, în timp ce pe teritoriul Republicii Moldova au fost organizate percheziţii domiciliare în urma cărora au mai fost reţinute cinci persoane, printre care şi doi poliţişti de frontieră moldoveni, scrie Mediafax.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri