Ponta și Șova, 12 ore în instanță. Declarațiile incomode ale martorilor

Data actualizării: Data publicării:
sova-si-ponta

Audierile martorilor în dosarul Turceni Rovinari, în care sunt inculpaţi Victor Ponta şi Dan Şova, au început cu o şedinţă maraton de 12 ore. Primii doi martori ai acuzării au fost audiaţi în şedinţă secretă, însă la finalul procesului au declarat că toţi avocaţii lucrau pentru PSD, o parte din încasări mergeau la partid, iar toate contractele companiei de avocatură veneau pe linie politică. Fostul ministru al transporturilor, Dan Șova, a refuzat să comenteze declaraţiile, în timp ce Victor Ponta a susţinut că este nevinovat.

Doi foşti angajaţi ai societăţii Şova şi Asociaţii au deschis lista martorilor în dosarul Turceni-Rovinari. La cererea DNA, audierea a fost secretă, însă la sfârşitul şedinţei, care a durat 12 ore, cei doi au spus că şi-au menţinut afirmaţiile făcute în anchetă.

- Vi s-a cerut să comiteţi ilegalităţi în cadrul firmei?

Simona Ciurcu, martor: Un document, când spui că l-ai făcut în 2011 ca să se refere la 2006, cum se numeşte?

- Cine v-a cerut lucrul ăsta?

Simona Ciurcu, martor: S-a cerut de către Dan Şova...

Fost asistent manager al lui Dan Şova, Simona Ciurcu a declarat, în cadrul anchetei, că a fabricat acte ale firmei din care să reiasă că senatorul nu a avut nicio implicare în derularea contractelor cu Rovinari şi Turceni. O altă colaboratoare a acestuia a confirmat, la audiere, că semnătura de pe nouă astfel de documente ce îi este atribuită nu îi aparţine.

Declaraţia unui martor în cazul Turceni-Rovinari:

Cele nouă procese verbale din 2007-2009 prin care Radu Cernov era desemnat drept coordonator al tuturor contractelor pe care le avea societatea "Şova şi Asociaţii" le-am văzut prima dată la DNA. Nu s-au făcut în perioada 2007-2009, nu s-au purtat aceste discuții”. (sursa: declaraţie la ICCJ).

Al doilea martor audiat în şedinţă secretă a declarat că a fost pus de Dan Şova să distrugă informaţii. A susţinut şi că, fără sprijin politic, societatea de avocatură nu ar fi avut acces la contracte.

Toate contractele avute de firma Şova şi Asociaţii au fost venite pe linie politică şi toate încasările care au fost realizate s-au dus înapoi la partid. Se ştia în interiorul firmei de unde vin clienţii, unde se duc banii (...). Toată lumea din firma Şova şi Asociaţii a lucrat pentru Partidul Social Democrat”, a declarat martorul Alin Brâncuș.

De altfel, şi avocata audiată în şedinţă publică a susţinut că a încercat să afle detalii despre dispariţia unor sume de bani din conturile societăţii, însă fără succes. Femeia spune şi că nu îşi aminteşte să fi existat o colaborare a firmei cu Victor Ponta.

„Nu ştiu nimic în legătură cu o convenţie de conlucrare dintre "Şova şi Asociaţii" şi cabinetul lui Victor Ponta. Am aflat de la procuror. Nu l-am văzut niciodată la sediul firmei pe Victor Ponta”(sursa: declaraţie la ICCJ).

Procesul va continua pe 1 noiembrie, când vor da declaraţii, în calitate de martori, trei foşti asociaţi ai lui Dan Şova.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri