Portal de legislaţie la zi pe site-ul Ministerului Justiţiei

Data publicării:
ministerul justitiei

 

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a anunţat, miercuri, la Sighişoara, lansarea portalului care permite accesul la legislaţia actualizată.

"Noi cerem oamenilor să cunoască legea, dar în acelaşi timp le pretindem să plătească pentru cunoaşterea legii. Acest lucru nu trebuie să se mai întâmple, fiecare român trebuie să aibă acces gratuit la tot ce înseamnă legislaţie actualizată. Este posibil începând de astăzi (miercuri n.r.) acest lucru, pe site-ul MJ, fiecare cetăţean va găsi tot ce înseamnă act normativ emis după 1989, într-un format, spunem noi, prietenesc, care să-i permită să găsească ceea ce îşi doreşte", a spus Cazanciuc.

Ministrul a adăugat că formatul este foarte simplu şi permite căutarea după cuvinte cheie.

"Am reuşit să-l facem cu efortul unui colectiv de IT-işti din minister, cofinanţare europeană, și aşteptăm în următoarele două săptămâni orice sugestie, orice propunere, în aşa fel încât să putem discuta de o versiune finală a proiectului în luna decembrie a acestui an", a spus Cazanciuc.

Luna trecută, ministrul Justiției afirma că proiectul a costat aproximativ patru milioane de euro, fiind finanţat de UE.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri